Як продовжити роботу смартфона: топ-7 способів, як заощадити заряд акумулятора

Читать на русском
Автор
14755
Щоб не залишитися без зв’язку, важливо, щоб мобільний телефон був заряджений
Щоб не залишитися без зв’язку, важливо, щоб мобільний телефон був заряджений. Фото pexels.com

Поради щодо продовження роботи акумулятора телефону

Коли телефон раптово сідати, а він ще потрібен для дзвінка або наприклад як ліхтарик, особливо якщо враховувати відключення світла, потрібно терміново щось вигадувати, щоб він не вимкнувся. Відповідь – поставити на зарядку. Ідея відмінна, але що робити, якщо ви на вулиці або у вас зараз немає електрики? Ділимося з вами кількома порадами, які допоможуть продовжити рівень заряду.

В принципі, заощадити заряд батареї телефону досить просто. Звичайно, його не вистачить на цілий день, але кілька годин у запасі у вас буде точно, повідомляє itechua. Більше того, якщо спочатку дотримуватися цих порад, телефон сідатиме набагато повільніше.

Як заощадити заряд акумулятора телефону

  • Зменште яскравість дисплея — оскільки екран є головним споживачем енергії, зменште його яскравість до мінімально зручної, або увімкніть автоматичний режим, щоб гаджет самостійно все регулював.
  • Віддайте перевагу темним заставкам — чорні пікселі на темних картинках не включаються, тим самим "не напружуючи" екран використовувати багато енергії.
  • Зменште час очікування – чим швидше згасне екран, тим менше енергії витратить телефон.
  • Видаліть з дисплея зайве — чим менше зайвого на "робочому столі", тим стабільніший рівень заряду.
  • Вимкніть непотрібні програми та функції — якщо вам не потрібен зараз мобільний інтернет, Wi-Fi, Bluetooth або NFC, то відключіть їх і включайте тільки коли вони потрібні. Також варто вимкнути автоматичне оновлення програм.
  • Скоротіть вібрації — вібровиклик "з’їдає" багато енергії. "Вібрувальна" клавіатура при натисканні також входить.
  • Вживіть екстрених заходів — у багатьох телефонах є режим екстремального енергоощадження, який обмежує роботу гаджета, продовжуючи тим самим роботу його батареї.

Раніше "Телеграф" розповідав, до якого відсотка не рекомендується заряджати мобільний телефон. А також ми повідомляли, коли найкраще ставити смартфон на зарядку.