Навіть товсті стіни не завада: прості способи, як прискорити сигнал Wi-Fi самостійно

Читать на русском
Автор
50654
Навіть старий роутер краще видаватиме інтернет
Навіть старий роутер краще видаватиме інтернет. Фото pexels.com

Ці способи допоможуть сигналу Wi-Fi подолати навіть товсті стіни в будинку

Напевно, кожен користувач стикався з такою проблемою, що його роутер починає все гірше і гірше працювати, тобто погано передавати сигнал мережі. Найочевидніший спосіб – купити новий маршрутизатор, проте навіщо, якщо спочатку можна випробувати безплатні варіанти. Також раніше ми розповідали, як запустити Wi-fi роутер за допомогою павербанку.

Про те, як покращити ефективність роботи домашнього Wi-Fi самостійно, пише radiotrek. Серед наступних 6 методів є як дуже економні варіанти, так і такі, що доведеться витратитися.

Як покращити сигнал Wi-Fi

  • Переставте роутер — поставте його якнайвище: на верхньому поверсі (якщо ви живете у великому приватному будинку), зверху на меблі або ближче до середини квартири.
  • Під'єднайте до роутера антену — щоб не переставляти роутер, можна докупити додаткові антени-підсилювачі.
  • Оновіть програмне забезпечення – не забувайте періодично заглядати в налаштування роутера, адже виробник може випустити для нього оновлення прошивки. Все буде встановлено автоматично, тому впорається навіть той, хто зовсім не розуміється.
  • Перетворіть старий маршрутизатор на точку доступу — якщо у вас десь припадає пилом старий роутер, то чому б з нього не зробити якийсь підсилювач. Поставте його у віддаленій частині будинку, щоб забезпечити рівномірний та якісний сигнал по всьому будинку.
  • Вимкніть пристрої, якими не користуєтеся — якщо увімкнути до роутера безліч пристроїв, то він просто не витримає. Сигналу на всіх банально, але не вистачить. Тому вимкніть пристрої, для яких мережа наразі не потрібна.
  • Купуйте новий роутер з підтримкою Wi-Fi 6 — найпростіший спосіб, але доведеться трохи витратитися.

Раніше "Телеграф" розповідав, що необхідно мати в будинку на випадок відключення світла та перерахував кілька способів, як зарядити телефон при відключенні електрики.