Захистить від мін та знищить танк. У 2023 році ЗСУ отримають від США потужну техніку

Читать на русском
Автор
14651
БМП M2 Bradley
БМП M2 Bradley. Фото Відкриті джерела

Нова техніка зможе протистояти навіть потужнішим танкам окупантів

ЗСУ продовжують поповнюватися новою технікою від західних партнерів, і поряд із вже звичними легкими бронетранспортерами та автомобілями, у 2023 році ЗСУ зможуть отримати потужну зброю для мотопіхоти – американську БМП M2 Bradley.

Про це із посиланням на свої джерела в урядових колах США повідомляє агентство Bloomberg. За даними його журналістів, постачання нової техніки обговорюють у рамках надання додаткового пакету військової допомоги. Щоправда, остаточного рішення та термінів виконання цього поки що немає.

БМП M2 Bradley була прийнята на озброєння армії США в 1981 році і є гусеничною машиною вагою 22-34 тонни (залежно від модифікації), здатну нести три людини екіпажу і до семи десантників. Бронезахист здатний уберегти бійців від стрілецької зброї, осколків та вибухових пристроїв.

Озброєння БМП досить потужне – це 25-мм автоматична гармата, кулемет калібру 7,62 мм та головне – 7 протитанкових керованих ракет TOW, які дозволяють Bradley протистояти навіть важкій бронетехніці ворога. Щоправда, на відміну від сучасніших ПТРК Javelin, оператору доводиться в ручному режимі супроводжувати ракету TOW до мети, що робить його роботу складнішою та небезпечнішою.

З моменту початку виробництва Bradley пройшла ряд модифікацій, і найсучасніші з них – M2A3 (бойова машина піхоти) та M3A3 (бойова розвідувальна машина) – оснащені найсучаснішими цифровими системами. Щоправда, "Бредлі" якої саме модифікації отримає Україна – невідомо. Також, як уточнили в Bloomberg, остаточного рішення та термінів виконання цього постачання поки немає.

За словами журналіста Андрія Цаплієнка, Bradley має потужнішу зброю, ніж передані раніше БТР М113 і можуть виявитися кориснішими в бою. Втім, українські герої з успіхом використовують М113 у боях під Бахмутом.