Як правильно заряджати iPhone: поради, які убережуть гаджет від поломки

Читать на русском
Автор
22163
Айфон глючить після 500 зарядок
Айфон глючить після 500 зарядок. Фото pexels.com

Правильна зарядка продовжує термін служби акумулятора

Багато користувачів зовсім не замислюються, що можна неправильно заряджати свій телефон, адже в принципі нічого складного в цьому немає просто потрібно підключити гаджет до зарядного і до мережі. Однак це не зовсім так, особливо якщо йдеться про iPhone. Ми вже писали, як точно його не можна заряджати, а тепер хочемо розповісти, на що важливо звернути увагу при зарядці айфону.

Насправді смартфон від Apple можна заряджати будь-яким з доступних способів, пише AppleInsider. Однак варто пам’ятати, що як би ви не заряджали гаджет, батарея стандартного айфона розрахована лише на 500 циклів.

Як правильно заряджати iPhone

  • Перше – зарядка вночі. Вона не зашкодить вашому айфону та його акумулятору, адже "яблучні" пристосування оснащені механізмом оптимізованої зарядки. Тобто заряджання зупиняється на 80%, а після відновлює її до відключення з мережі.
  • Друге – розрядження до нуля та зарядка до максимуму. При таких діях акумулятори псуються, що впливає на працездатність гаджета.
  • І третє – бездротова зарядка. Не варто від неї відмовлятися, бо вона нібито сильно нагріває ваш айфон. Пам’ятайте, що пристрій розрахований на подібне нагрівання, і, мало того, подібне відбувається і з провідною зарядкою.

Раніше "Телеграф" пояснював, чи потрібно відключати телевізор із розетки, щоб продовжити термін його служби. А також ми відповідали на питання, як краще працювати з ноутбуком – від мережі чи від батареї. Багато хто нехтує одним правилом.