Результат війни вирішать у цехах заводів: яка зброя принесе Україні перемогу

Читать на русском
Автор
11929
Перемога залежить від кількості снарядів
Перемога залежить від кількості снарядів. Фото Телеграф

Естонія запропонувала вихід

Останнім часом дедалі більшої актуальності набуває питання постачання боєприпасів артилерії як ЗСУ, так і окупаційних російських військ. Естонія запропонувала Європі вирішити цю проблему, поставивши українській армії 1 млн снарядів калібру 155 мм.

Про це повідомляє американське агентство Bloomberg з посиланням на документ, поданий Естонією до ЄС.

У Таллінні визнають, що російська артилерія в рази переважає ЗСУ за кількістю боєприпасів. І якщо українська армія вистрілює від 60 до 210 тисяч снарядів на місяць, російська використовує від 20 до 60 тисяч на добу.

Щоб нівелювати цю перевагу, за даними Естонії, знадобиться вкласти 4 млрд євро у виробництво боєприпасів у ЄС, що дозволить протягом наступних шести місяців виробити до 1 млн 155 мм снарядів.

Як зазначає Bloomberg, поновлення російського наступу та оборона ЗСУ призвели до величезної витрати боєприпасів з обох боків. У результаті війна призвела до серйозного виснаження запасів союзників по НАТО і виявила прогалини в їхньому виробництві.

І хоча російський ВПК здатний виробляти на рік близько 1,7 млн снарядів, Телеграм-канали окупантів теж скаржаться на снарядний голод. Щоправда, боротися з ним вони пропонують нарощуванням випуску ударних дронів, що дозволить заощадити боєприпаси.

А тим часом, не чекаючи реакції ЄС на пропозицію Естонії, США нарощують виробництво снарядів для України.