Дві часті помилки під час заряджання телефону: таке не любить жодна батарея

Читать на русском
Автор
234453
При зарядці пам’ятайте про важливі правила
При зарядці пам’ятайте про важливі правила. Фото freepik.com

Ви можете суттєво скоротити термін придатності батареї смартфона, якщо заряджатимете телефон неправильно

Багато хто з нас не дотримується елементарних правил, коли заряджають мобільний телефон. Хоча такі помилки, як-от нічна зарядка, загрожують неприємними наслідками для акумулятора пристрою.

Найчастіші помилки користувачів — заряджати смартфон вище 80% і піддавати його ризику перегріву. Такі звички шкодять батареї гаджета, пише makeuseof.

Хоча ємність батареї з часом знижується, деякі шкідливі звички щодо заряджання можуть прискорити цей процес. По-перше, якщо ваша батарея розряджається або повністю заряджається до 100%, це погано вплине на її довготривале використання. Це пов’язано з тим, що батарея має обмежену кількість циклів заряджання, тож постійна підзарядка до максимуму в результаті знижує продуктивність акумулятора. В ідеалі намагайтеся тримати телефон зарядженим на рівні від 30% до 80%, оскільки ви будете використовувати менше циклів заряджання і продовжте термін служби акумулятора.

По-друге, уникайте перегріву гаджета. Телефон зазвичай нагрівається під час заряджання, що певною мірою нормально. Однак, якщо він стане занадто гарячим, це може призвести до необоротного пошкодження акумулятора. Тому намагайтеся заряджати телефон у прохолодному місці або добре провітрюваному приміщенні й не кладіть його під подушку або пряме сонячне проміння.

Раніше "Телеграф" розповідав, яка поширена звичка користувачів розряджає мобільний телефон. Правило стосується фонової роботи додатків.