Тільки без фена: як врятувати намоклий порт смартфона

Читать на русском
Автор
741
Висушити отвір гаджета дуже просто
Висушити отвір гаджета дуже просто. Фото freepik.com

Просушувати роз’єм телефону феном не варто, є більш вдале рішення

Якщо ваш мобільний телефон впав у воду, то важливо діяти оперативно. Іноді може намокнути тільки порт зарядки, але і його ви зможете врятувати.

Щоб висушити роз’єм для зарядного кабелю, не варто сушити смартфон феном, є більш оптимальне рішення. Про це йдеться у матеріалі Lifewire.

Так, якщо в порту зарядки вашого iPhone або іншого смартфона багато води, то спочатку потрібно міцно взяти пристрій та обережно струсити його, щоб видалити надлишки рідини. Потім ватним тампоном видаліть якнайбільше залишків вологи.

Щоб запобігти пошкодженню, не рекомендується використовувати для чищення телефону стиснене повітря або фен. Після того, як ви видалили всю воду, не поспішайте класти телефон назад у кишеню. Краще залишити гаджет на відкритому повітрі, щоб випарувалася залишкова волога. Крім того, не можна підключати зарядний пристрій до порту, доки телефон повністю не висохне.

Нагадаємо, не менш важливо періодично чистити роз’єм для заряджання у вашому телефоні. У цьому випадку важливо дотримуватись правил, щоб не пошкодити пристрій. Наприклад, користувачі часто використовують зубочистку, хоча це неправильне рішення.