Як заощадити заряд на iPhone: корисна хитрість, про яку ви навряд чи чули

Читать на русском
Автор
649
Телефон не сідатиме так швидко
Телефон не сідатиме так швидко. Фото Pexels

Допоможе одне з налаштувань

Нещодавно ми розповідали, що найбільше садить батарею в iPhone. А сьогодні розглянемо ще одну з функцій, які швидко з'їдають заряд акумулятора.

Як зазначає портал CitizenSide, за замовчуванням iPhone налаштований на автоматичне оновлення програм у фоновому режимі. Ця функція гарантує, що у програмах завжди встановлені новітні функції та виправлення помилок. Одночасно вона сильно впливає на час автономної роботи пристрою. Це відбувається тому, що кожне оновлення вимагає завантаження та встановлення даних, які споживають заряд акумулятора та мобільний трафік.

Як вимкнути автоматичні оновлення на iPhone — інструкція

Для цього зробіть декілька простих кроків:

  • Відкрийте програму Настройка пристрою.
  • Прокрутіть вниз і торкніться App Store.
  • У розділі "Автоматичне завантаження" вимкніть перемикач "Оновлення програм".

Якщо вимкнути автоматичне оновлення програм, iPhone не зможе їх автоматично завантажувати та встановлювати. Натомість ви можете оновлювати свої програми вручну через Wi-Fi, оптимізуючи використання акумулятора та споживання даних.

Крім того, ручний режим дає можливість переглядати оновлення програм і вирішувати, які з них важливі або відповідають вашим потребам. Ви також можете переконатися, що оновлення відбуваються у зручний для вас час, наприклад, коли ваш iPhone підключений до мережі та заряджається.

Водночас майте на увазі, що вимкнувши автоматичний режим, іноді ви можете упускати важливі виправлення безпеки та нові функції. Щоб бути в курсі оновлень, час від часу відвідуйте App Store та натискайте "Оновлення", щоб перевірити наявність та встановити доступні оновлення вручну.

Безперечний плюс — це те, що вимкнувши автоматичне оновлення, ви ефективніше керуєте живленням і заощаджуєте мобільний трафік. Також ви можете контролювати, коли відбувається оновлення. Це дозволяє робити усвідомлений вибір часу та пріоритетних програм для оновлення, зберігаючи час роботи акумулятора.

Раніше "Телеграф" вже розповідав, що зробити, щоб батарея на iPhone тримала довше. Про цей спосіб мало хто замислюється, а він реально ефективно працює!