Що робити, якщо iPhone швидко нагрівається та розряджається: важливі поради

Читать на русском
Автор
1131
Телефон гріється з низки причин
Телефон гріється з низки причин. Фото Freepik

До перегріву призводить не тільки безліч запущених програм та фонові процеси

Відсоток заряду акумулятора може падати значно швидше за звичайний або пристрій може несподівано відключитися, якщо ваш iPhone зазнав впливу екстремальних температур, що перевищують рекомендований діапазон. Це не єдина причина, чому iPhone швидко розряджається — про інші ми вже згадували, але також одна з основних.

Температура відіграє важливу роль у продуктивності та довговічності акумулятора вашого iPhone, зазначає портал CitizenSide. Екстремальні температури можуть негативно вплинути на термін служби батареї та навіть призвести до постійного пошкодження її елементів.

Що робити, якщо iPhone швидко розряджається і гріється — поради

Щоб забезпечити оптимальну продуктивність батареї, дуже важливо не піддавати пристрій впливу надміру гарячого чи холодного середовища. Як тільки температура повернеться до прийнятного діапазону, продуктивність акумулятора повинна нормалізуватися.

Ось кілька вказівок, яких слід дотримуватись:

  • Уникайте впливу на телефон прямих сонячних променів і не залишайте його у припаркованому автомобілі у спекотні дні. Ви вже могли замислюватися про те, чому iPhone швидко розряджається на жарі — тому, що високі температури викликають перегрів батареї. Це призводить до скорочення терміну її служби та потенційних проблем з продуктивністю.
  • Мінімізуйте вплив на телефон надзвичайно низьких температур у зимові місяці. Низька температура може тимчасово зменшити місткість акумулятора та зменшити його здатність утримувати заряд.
  • Намагайтеся тримати пристрій у середовищі з контрольованою температурою, якщо потрібно використовувати його в екстремальних умовах. Наприклад, у кишені біля вашого тіла, щоб регулювати його температуру.

Крім того, важливо згадати, що до сильного нагрівання може призвести використання пристрою під час заряджання. Якщо iPhone гріється і швидко розряджається після заряджання, не користуйтеся ним під час підключення до мережі або вимкніть зовсім, щоб він охолонув. Такий перегрів з часом може сприяти погіршенню якості акумулятора.

Завжди найкраще використовувати та зберігати свій iPhone у рекомендованому діапазоні температур, наданому Apple. Екстремальні температури можуть вплинути на продуктивність та довговічність акумулятора. Дотримуючись запобіжних заходів і уникаючи сильного перегріву або холоду, ви можете допомогти зберегти працездатність та ефективність акумулятора.

Також вам може допомогти ще одна дієва порада, яка не тільки запобігає перегріву, але й заощаджує зарядку на iPhone та оптимізує продуктивність. Ще ми розповідали, як заощадити заряд на iPhone за допомогою вимкнення однієї функції. Коли ви знаходитесь в зоні покриття Wi-Fi, вона вам зовсім не потрібна, а батарею швидко виснажує.