Черепашача швидкість домашнього інтернету: сім причин, що вбивають сигнал Wi-Fi

Читать на русском
Автор
764
Проблему з повільною швидкістю легко вирішити
Проблему з повільною швидкістю легко вирішити. Фото Getty Images

Якщо сигнал Wi-Fi гальмує, зверніть увагу на часті помилки користувачів

На швидкість домашнього інтернету впливають багато факторів, у тому числі обране місце для роутера. Але є й інші важливі причини повільного сигналу, про які варто знати.

Зверніть увагу на сім частих причин повільного інтернету в будинку. Про це пише видання Best Life.

Причини повільного інтернету

  • Потокова передача відразу з кількох пристроїв

Зазвичай у будинку до одного провайдера підключено комп’ютери, ноутбуки, планшети та телефони. Не забувайте, що інтернет-з’єднання буде поганим, якщо одночасно увімкнути фільм, програму для відеодзвінків або "важкі" ігри на різних пристроях.

  • Застаріле або неякісне обладнання

Особливо важливо підійти до вибору маршрутизатора. Старіші пристрої просто не впораються з високими швидкостями передачі й можуть не підтримувати сучасні стандарти.

  • Неправильне місце для роутера в будинку

Маршрутизатор працюватиме гірше, якщо зіткнеться з перешкодами. Не варто ставити роутер біля інших електронних пристроїв чи фізичних бар’єрів. Бездротові телефони, мікрохвильові печі та прилеглі мережі Wi-Fi є загрозою для вашого сигналу. Крім того, найкраще розміщувати маршрутизатор у центрі будинку.

  • Активні фонові процеси й оновлення

Якщо ваш пристрій запустив кілька фонових процесів, це може значно сповільнити швидкість інтернету. Гаджети часто автоматично завантажують оновлення для програм, операційних систем та іншого програмного забезпечення.

  • Шкідливе програмне забезпечення

Якщо швидкість інтернету раптово стала низькою, не виключено, що ваш пристрій атакував вірус. Шкідливе, шпигунське або інше небажане програмне забезпечення здатне поглинати пропускну здатність, надсилаючи й отримуючи дані без відома користувача. Не забувайте про регулярному скануванні гаджетів, безпеку в мережі й антивірусний захист.

  • Прошивка, що вимагає оновлення

Маршрутизаторам іноді необхідно оновлення прошивки, щоб підтримувати швидкість мережі. Використовуйте останню версію, щоб мати безпечний інтернет та стабільний сигнал.

Пошкоджений порт Ethernet

Інтернет, що передається через Ethernet, зазвичай швидше, ніж Wi-Fi. Проте варто переконатись, що порт у належному стані та не є забрудненим.

Раніше "Телеграф" розповідав, яка звичка допоможе покращити роботу роутера Wi-Fi. Багато користувачів забувають про це.