Виручать під час блекауту: прості способи, як зекономити заряд на ноутбуці

Читать на русском
Автор
1345
Ці прості поради допоможуть зберегти заряд ноутбука
Ці прості поради допоможуть зберегти заряд ноутбука. Фото freepik.com

Ці лайфхаки стануть у пригоді на випадок блекаутів

Чим ближче до зими, тим більше розмов про можливі відключення світла в Україні через терористичні обстріли з боку рф. Чи будуть блекаути, поки незрозуміло, однак, потрібно підготуватися до можливих відключень вже зараз. Раніше ми розповідали, як заряджати телефон, коли відключили світло, а сьогодні ділимося порадами, як заощаджувати заряд на ноутбуці.

Якщо вам доведеться сидіти без світла, є способи, як подбати про заряд свого ноутбука, пише informator.ua. Якщо дотримуватися цих простих правил, то ноутбук буде включеним набагато довше.

Оновіть АКБ ноутбука

Якщо у вас є фінансова можливість — купіть більш енергоефективний SSD-накопичувач. Також потрібно регулярно чистити систему вентиляції та охолодження ноутбука, крім того, оновіть термопасту. Фахівці нагадують, що чим краще працюватиме охолодження у вашому пристрої, тим довше триматиметься його заряд.

Опція економії заряду

У вашому ноутбуці можна увімкнути енергозберігаючий режим роботи. Для цього натисніть Пуск – Панель керування – Електроживлення – Створення схеми керування живленням – Економія енергії. У цьому економічному режимі за низького рівня заряду будуть відключені фонові дії та push-повідомлення, які садять ваш ПК.

Налаштування яскравості екрану

Найкраще для економії заряду знизити яскравість дисплея ноутбука. Натисніть кнопку Пуск – Параметри ПК – Персоналізація.

Автоматичне підключення

Сильно заощаджує зарядку ноутбука відключення функцій Bluetooth та Wi-Fi. А найкраще ввести ноутбук у режим польоту, тоді зарядка триматиметься набагато довше.

Вимикаємо все зайве

Також експерти радять відключити всі програми та програми, якими на даний момент не користуєтеся. Також слід закрити зайві вкладки у браузері.

Раніше "Телеграф" розповідав, які п’ять приладів потрібно приготувати вже зараз у разі можливих блекаутів. Вони допоможуть пережити відключення світла.