Телефон не буде розряджатися цілодобово: три лайфхаки для iPhone

Читать на русском
Автор
2678
Заощадити заряд гаджета дуже просто
Заощадити заряд гаджета дуже просто. Фото Freepik

Батарея вашого смартфона слугуватиме довше, якщо знати про ці нюанси

Користувачі iPhone нерідко стикаються з проблемою, що гаджет розряджається дуже швидко. Однак кілька хитрощів допоможуть користувачам збільшити автономний час роботи телефону.

Батарея iPhone працюватиме продуктивніше і роками служитиме, якщо знати про три трюки. Порадами поділилося видання CNET.

По-перше, зверніть увагу на оптимізовану зарядку акумулятора. Щоб батарея не зазнавала небезпечних навантажень, коли заряджається до 100%, ця функція дуже виручить. Налаштування враховує ваш щоденний режим заряджання та завершує процес на рівні заряду 80%.

Якщо ви активуєте оптимізацію зарядки, то батарея повільніше зношуватиметься. Для цього в меню "Налаштування" виберіть "Акумулятор" > "Стан акумулятора та заряджання" й увімкніть опцію "Оптимізована зарядка акумулятора".

Оптимізована зарядка iPhone
Увімкніть оптимізовану зарядку. Фото: CNET

По-друге, бережіть свій iPhone від екстремальних температур. Мороз і спека можуть вплинути на термін служби акумулятора. Вища температура збільшує швидкість хімічних реакцій усередині батареї, що змушує пристрій працювати інтенсивніше і швидше, а це призводить до більш швидкого руйнування. Не варто піддавати смартфон впливу температур вище 35 градусів за Цельсієм. Ніколи не залишайте iPhone під прямим сонячним промінням або в гарячій машині.

До речі, Apple має кілька налаштувань для запобігання перегріву і пошкоджень. Ваш смартфон просто відключиться, коли стане надто гарячим. Однак, звичайно, не варто допускати критичної ситуації з перегріванням.

По-третє, спробуйте вийняти iPhone із чохла. Якщо ви помітили, що гаджет нагрівається в процесі заряджання, зніміть чохол перед тим, як підключити його до мережі. Крім того, не використовуйте під час заряджання програми, що інтенсивно використовують процесор, ті ж ігри.

Раніше "Телеграф" розповідав як прискорити роботу швидких команд на iPhone. Користувачам варто знати про спритні хаки.