Автоповорот екрана шкодить телефону: навіщо вимикати цей режим і як це зробити

Читать на русском
Автор
1818
Вимкнути автоповорот екрана дуже просто
Вимкнути автоповорот екрана дуже просто. Фото pexels.com

Мало хто знає про шкоду цієї опції

Якщо ви помітили, що ваш телефон швидко розряджається, а видимої причини тому немає, зверніть увагу, чи увімкнено режим "Автоповорот екрана". Як виявилося, ця опція шкідлива у контексті швидкого розряджання телефону. Ми вже розповідали про три міфи про зарядку телефону, а сьогодні ділимося, як зберегти заряд, відключивши "шкідливу" функцію.

Загалом режим автоповороту дуже корисна опція телефону, адже з нею зручніше переглядати відео чи фото на пристрої, пише apostrophe.ua. Однак, цей режим має великий недолік — він швидко розряджає телефон.

Виявилося, що при використанні перевороту екрана телефону у горизонтальне та назад у вертикальне положення, задіюється датчик – гіроскоп. А його часте юзання розряджає пристрій. Найкраще вимкнути цю опцію за замовчуванням та керувати автоповоротом за потреби в ручному режимі.

Як вимкнути режим "Автоповорот екрана"

Щоб вимкнути автоповорот, опустіть шторку дисплея та знайдіть іконку зі стрілками, замочком або прямокутником, де написано "автоповорот" або "орієнтація". І просто натисніть на цю іконку. Коли вам потрібно знову включити автоповорот, просто натисніть на іконку знову, і опція запрацює.

Раніше "Телеграф" розповідав про топ-6 шкідливих звичок, які вбивають ваш телефон. Через них ваш смартфон гальмуватиме і зависатиме.