Обвал цін не за горами? Оптові ціни на пальне б’ють рекорди падіння

Читать на русском
Автор
2037
Оптова ціна палива продовжує падати
Оптова ціна палива продовжує падати. Фото Відкриті джерела

Трейдери скаржаться що торгують собі майже на збиток

У той час як експерти сперечаються про те, чи впаде ціна на пальне в Україні в серпні до 50 гривень, чи піде вгору до 60 гривень за літр, оптові ціни б’ють рекорди зі зниження вартості великих партій бензину та дизельного палива.

Так, у п’ятницю, 5 серпня, в середньому по країні бензини А-95 в опті можна було придбати за 46,5 грн/л, що на 2 грн/л (на 4%) нижче за тиждень тому. Дизельне пальне в середньому за тиждень втратило 3 грн/л (6%) та торгувалося на рівні 45,75 грн/л. Про це повідомляє сайт enkorr.ua.

Ціна на бензин коливалася від 45 до 49 гривень за літр, що на 2-3 гривні менше ніж на тиждень раніше. Мінімальну ціну було зафіксовано на півдні – 45 грн/л. Дещо дорожчий бензин можна було придбати в західних областях – за 47 грн/л, а з просуванням у глиб країни ціна зросла до 49 грн/л.

Розкид цін на дизельне паливо ширший — 42-48 грн/л, що на 3-4 грн/л дешевше, ніж тиждень тому.

"Ціна продовжує падати, з такими темпами наступного тижня торгуватимемо за собівартістю. У липні на ринок було поставлено великий обсяг ресурсу, а попит залишається на мінімальному рівні", — наводить сайт слова одного з трейдерів.

Триває зниження цін на автогаз, який в Україні можна купити в середньому по 28 гривень за літр.