Це вже перемога: Зеленський пояснив, чому половина союзників України не приїде на "Кримську платформу"

Читать на русском
Автор
640
Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

В Україні чекають саміту "Кримська платформа".

У саміті "Кримська платформа" візьмуть участь представники 45 держав і організацій. Згідно з планами Києва вони підпишуть відкриту декларацію по окупованому півострову.

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, хто крім України візьме участь в саміті 23 серпня.

На перший саміт по Криму приїдуть 14 глав держав, серед яких Латвія, Литва, Естонія, Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Словенія і Фінляндія. Також в "Кримській платформі" візьме участь президент Європейської ради. Решта майже 30 країн і організацій-учасниць саміту надішлють керівників різних відомств, прем’єр-міністрів і глав парламенту.

Президент України Володимир Зеленський,коментуючи кримським журналістам кількість учасників саміту зазначив, що така міжнародна підтримка — це вже перемога.

Велика перемога — це підняти кримське питання, якого просто немає зараз навіть в українському інформаційному просторі

Зеленський зазначив, що країни, які в 2014 році підтримали резолюцію по окупації Криму, а їх близько сотні, продовжують підтримувати Україну в цьому питанні за допомогою санкцій і інформаційно. Він розповів, що вдячний їм за те, що вони готові говорити про те, що Крим — окупували.

Раніше "Телеграф" писав, що Зеленський заявив про те, що Україна забуде про Крим тільки якщо підніме український прапор на півострові.