"Корів немає, а молока валом. І це їдять наші діти": крик душі українського фермера розбурхав мережу

Читать на русском
Автор
1488
Фермерам не вигідно вести кавуни на продаж
Фермерам не вигідно вести кавуни на продаж. Фото daily.afisha.ru

Український фермер висловився про стан сільського господарства і реформи в Україні.

"Вижив, значить красавчик". Український фермер записав відео на кавуновому полі з емоційним зверненням до українців. Почавши з того, що через низький попит на полях залишилися і гниють кавуни на Херсонщині, він розповів про особливості виживання фермерів в сучасних умовах.

Відео розмістила група "Куркуль" в Фейсбуці.

Так, він згадує свого знайомого який заготовляє сіно, але незрозуміло для кого, оскільки поголів’я корів в Україні зменшилося, а прилавки завалені різними молочними продуктами. Фермер зазначає, що молоко "це здоров’я нації" і запитує "скільки там хімії".

"Все це їдять наші діти, ми їмо, а потім повні лікарні болячок всяких" — сказав фермер.

Також він згадав про подорожчання добрив, зняття земель з балансів сільрад, коли на них відразу знаходяться охочі "бізнесмени" і державну політику в сфері землі.

"Дивитися на це все огидно. Є всі в своїй державі, люди працьовиті, повітря хороше, земелька, яку продають, а кредит українцеві під землю банки не дають. Хто купить? Ті хто на вертольотах прилітають, наші "слуги" яких ми вибрали, але виявилося ми їх раби ", — резюмує свою промову автор відео.

У коментарях знайшлися і ті, хто підтримав автора і противники такої точки зору. Вони стверджують, що у хороших господарів проблем з реалізацією товару немає.

Раніше "Телеграф" писав, що херсонським фермерам виявилося вигідніше викидати урожай кавунів, ніж намагатися його продати.