Аномальне тепло зміниться "мінусом": синоптик озвучив прогноз для України

Читать на русском
Автор
544
Початок листопада цього року відносно теплий
Початок листопада цього року відносно теплий. Фото pexels.com

Синоптик зазначив, що сильного холоду українцям чекати не варто

Наступного тижня в Україні похолодає, хоч і температурні показники все ще перевищуватимуть норму. Такий прогноз погоди у коментарі "Телеграфу" озвучив синоптик Ігор Кібальчич.

Так, до початку наступного тижня (до 8 листопада включно) в Україні збережеться аномально тепла погода з відхиленням середньодобової температури щодо норми на 7-10 градусів. Найбільш високі як нічні, так і денні температури очікуються на сході та півдні країни: там стовпчики термометрів вдень досягнуть 12-17 градусів тепла, а вночі – 5-10.

Починаючи з вівторка, 9 листопада очікується поступове зниження температурного фону по всій території України. Синоптик пояснює, що це пов’язано з перебудовою атмосферної циркуляції та переважанням повітряних мас з північного заходу. Але незважаючи на відносне зниження температури, вона все ще залишатиметься вищою за кліматичну норму на 2-4 градуси.

Так, у середу та четвер, 10-11 листопада, нічні температури очікуються близько 0-5 градусів тепла, тоді як у північних та східних областях – від 0 до 5 градусів морозу. Вдень повітря прогріватиметься до +5-10 градусів.

"У будь-якому випадку, до середини листопада різкого та суттєвого похолодання чекати не варто", — прогнозує Кібальчич.

Середню аномалію температури в Європі за період із 5 по 11 листопада демонструє карта.

погода в листопаді 2021 в Україні та Європі
Аномалія температури. Фото з архіву І.Кібальчича

Раніше "Телеграф" повідомляв, що озвучено прогноз погоди на листопад в Україні.