Взялися за Ахметова? СБУ розслідує спробу захоплення влади в Україні

Читать на русском
Автор
956
СБУ Новина оновлена 29 листопада 2021, 21:06
СБУ. Фото ssu.gov.ua

Деталей поки що небагато.

Служба безпеки України повідомила про підготовку "окремими особами" дій щодо захоплення влади в державі.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Яких-небудь деталей представники спецслужби не повідомили, проте зазначили, що ведеться досудове розслідування в рамках кримінального провадження за частиною першою статті 109 КК України (дії, вчинені з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про здійснення таких дій).

Зазначається, що у підготовці відповідних дій було замішано осіб, які є громадянами України та Росії.

Про всі подробиці СБУ обіцяють повідомити пізніше.

Цікаво, що лише за кілька годин до публікації цієї інформації о 14:18 журналіст "Телеграфа" надіслав до СБУ запит про те, чи є у них зареєстроване звернення щодо підготовки державного перевороту, наміченого на 1 грудня.

Пізніше Артем Дехтяренко відповів: "Інформація оприлюднюється тоді, коли ми маємо дозвіл слідчих на її розголошення. Запитів у нас на цю тему багато, ще починаючи з пʼятниці".

Варто нагадати, що під час пресмарафону 26 листопада президент України Володимир Зеленський повідомляв, що держпереворот може бути здійснений у найкоротший термін — 1 або 2 грудня.

При цьому він вказував, що, згідно з даними розвідки, деякі громадяни України за сприяння Росії намагаються втягнути в його підготовку і найбагатшу людину країни Ріната Ахметова.