"Вже завтра до військкомату бігти не треба": головком ЗСУ про взяття на військовий облік жінок

Читать на русском
Автор
510
Залужний прокоментував наказ Міноборони про взяття жінок на військовий облік
Залужний прокоментував наказ Міноборони про взяття жінок на військовий облік. Фото Телеграф

Головнокомандувач ЗСУ заспокоїв жінок в Україні та відзначив, що поспішати бігти до військкоматів не треба

Згідно з впровадженням нових правил щодо військового обліку, в Україні розширили списки професій для жінок, які тепер зобов'язані стати на облік та отримати військовий квиток. Нововведення стосуються українок, які не досягли 60-річного віку та перебувають на посадах у структурах, які співвідносяться з військово-обліковими.

За словами головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Валерія Залужного, указ Міністерства оборони №313 щодо перебування прекрасної половини на військових обліках було створено виключно для того, аби перелічити жінок, які при необхідності можуть бути залучені на захист держави. Про це він заявив у коментарі виданню "Інтерфакс Україна" у четвер, 23 грудня.

За його словами наразі в країні назріла необхідність створити документ, який дозволив би "бачити" жінок, які можуть захищати Україну в разі потреби. В офіційний документ "вбили" ще понад сотню професій, які відтепер підлягають обов'язковому військовому обліку.

"Я хочу заспокоїти жінок, що я за гендерну рівність і повністю це підтримую: вже завтра не треба бігти у військкомат, не треба займати чергу, не треба шукати когось, хто допоможе це все зробити, ми це робитимемо планово, поступово, і все буде добре", – відзначив Залужний.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що портал "Дія" планує запустити окремий розділ для призовників та резервістів. Запуск "електронного центру комплектації та соціальної підтримки" запланували на 2022-2023 роки.