Росія може влаштувати провокації з жертвами на Водохреща: подробиці

Читать на русском
Автор
Існує ймовірність обстрілу мирного населення
Існує ймовірність обстрілу мирного населення. Фото росЗМІ

Власні дії окупанти планують "прикрити" за допомогою антиукраїнської пропаганди

19 січня на Хрещення Господнє, що є важливим християнським святом, на Донеччині можливі провокаційні обстріли мирних жителів. Таким чином в Росії, ймовірно, спробують зірвати і без того хиткі договори про припинення вогню поблизу лінії розмежування.

Інсайдерську інформацію передає Центр стратегічних комунікацій.

Особливу увагу російських окупантів привертає ставок Цегляний, що у Петрівському районі Донецька. Тут на ранок середи заплановано святкове богослужіння.

Імовірно, ворожі найманці спробують здійснити обстріл з боку шахти ім. Челюскінців. Це місце ідеально підходить для подібних провокацій через його територіальну близькість до водойми — та знаходиться всього за два кілометри.

Росія готує воєнні провокації на Водохреща 18 січня
Карта ймовірних провокацій на Донбасі

Для маскування вогню з боку ОРДЛО окупанти можуть спеціально привести в дію головний вентилятор шахти. Перевірка цієї споруди вже проводилася у суботу, 15 січня.

Також у Центрі не виключають того, що росіяни можуть спробувати здійснити підрив самої шахти. Для цього, природно, використовуватиметься заборонене "Мінськом" озброєння.

Головна мета таких ймовірних провокацій — звинуватити в обстрілі українську армію. Згодом це може призвести до нової ескалації військового конфлікту.

Така інформація виглядає дуже тривожною з огляду на публікацію зарубіжних ЗМІ про евакуацію родичів російських дипломатичних співробітників з України. Згідно з публікацією в The New York Times, лише на початку січня нашу країну нібито залишило близько двадцяти громадян Росії.

При цьому є й добрі новини щодо питань оборони. Як писав "Телеграф", Україна стала володаркою нового озброєння, із допомогою якого можна вести прицільний бій проти російських танків. Постачанням нових гранатометів зайнялася Великобританія.