Зеленський оголосив збір резервістів і відповів щодо мобілізації: подробиці

Читать на русском
Автор
3655
Президент України Володимир Зеленський виступив із новим зверненням до українців
Президент України Володимир Зеленський виступив із новим зверненням до українців. Фото Офіс президента України

Президент пояснив, чи чекати українцям загальної мобілізації

Президент України Володимир Зеленський на тлі рішення Путіна про визнання "Л-ДНР" оголосив заклик резервістів, але про загальну мобілізацію по країні наразі не йдеться. Як повідомляє "Телеграф", про це гарант заявив у зверненні 22 лютого.

Так, Зеленський видав Указ про заклик резервістів у особливий період. Йдеться виключно про громадян, зарахованих до оперативного резерву.

"На сьогоднішній день немає потреби у спільній мобілізації. Нам необхідно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування", — заявив глава України.

За словами Зеленського, головне завдання сьогодні – підвищити готовність українського війська до всіх можливих змін в оперативній обстановці.

Також президент анонсував проведення навчальних зборів резервістів системи Тероборони.

Нагадаємо, ситуація в зоні ООС в Україні загострилася у зв'язку з останнім рішенням російського президента Володимира Путіна – він визнав так звані "ДНР" і "ЛНР" нібито незалежними.

Ряд держав, у тому числі Європейський Союз та США, вже відреагували на поведінку Росії. Американські санкції введено проти банків, а ЄС висунув низку заборон трьом сотням депутатів Держдуми РФ.

На думку експертів, як раніше повідомляв "Телеграф", Україна в ситуації, що склалася, повинна діяти жорстко. Так, ветеран АТО Олексій Петров говорить про необхідність воєнного стану у Донецькій та Луганській областях. Більше того, розширити посилений режим військовий пропонує і на низку інших регіонів. У будь-якому разі, впевнений Петров, Росія має намір домагатися усієї території України, тому є сенс звернути увагу на досвід Ізраїлю.