"По Україні випустили тисячі ракет і снарядів": Геращенко закликав росіян не мовчати про війну

Читать на русском
Автор
3205
Геращенко звернувся до росіян через вторгнення Путіна
Геращенко звернувся до росіян через вторгнення Путіна. Фото Колаж "Телеграфу"

Росіян закликають публічно заявляти, що вони проти війни.

Радник голови Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко через початок вторгнення Росії в Україну звернувся до російського народу із закликом не замовчувати ситуацію і зупинити Володимира Путіна.

Відповідне звернення з'явилося на сторінці Геращенка у Facebook.

За його словами, до ухвалення Путіним остаточного рішення про вторгнення в Україну нібито залишається кілька годин. І російський народ, якщо не буде замовчувати, здатний повпливати на свого президента.

Геращенко спростував інформацію, що Україна готує силове повернення окупованих територій і додав, що ця брехня потрібна Кремлю тільки для того, щоб виправдати війну проти нашої країни.

При цьому радник голови МВС попередив про жертви, які можуть бути у тому випадку, якщо Путін таки піде на повномасштабну війну. За його словами, українці боротимуться, стрілятимуть "у тих, хто прийде на нашу землю з мечем", і загинути можуть тисячі російських та українських солдатів.

"Загинуть ні в чому не винні українські жінки, діти й старі. Матері й дружини оплакуватимуть російських чоловіків, які загинуть, вдершись на чужу землю. Але ви, росіяни, ще можете зупинити трагедію, що наближається. Зупиніть Путіна!" – сказав радник голови МВС.

Він закликав росіян не мовчати, телефонувати рідним і близьким і прямо заявляти, що вони проти війни з Україною. Він просить писати про це у всіх соціальних мережах.

"Україна — не Росія, але Україна і не ворог Росії. Дайте нам жити спокійно. Живіть спокійно самі. Нам усім потрібен мир. Зупиніть Путіна!" – резюмував Геращенко.

Оперативна інформація про ситуацію в Україні у матеріалі "Телеграфу": "Війна: війська Путіна зайшли до України, Росія веде ракетний обстріл багатьох міст України (оновлюється)".