Росіяни шукають резерви - оперативні дані українського командування

Читать на русском
Автор
3144
Знищення ДРГ у Харкові. Марієнко Андрій / УНІАН
Знищення ДРГ у Харкові. Марієнко Андрій / УНІАН. Фото photo.unian.ua

Протистояння загарбникам триває

Другий тиждень українські захисники продовжують обороняти нашу державу від навали агресора.

Генштаб розповідає, що росіяни, намагаючись поповнити військо, почали приховану мобілізацію та залучатимуть добровольців.

Робити це їх спонукають числені втрати особового складу. "Навчальні збори" проводять на окупованих українських територіях в Крми та ОРДЛО, а також Краснодарському краї. Повідомляється про активізацію діяльності щодо набору добровольців для поповнення контингенту загарбників.

Аби залучити якомога більше живої сили, для формування резерву з російських вишів виключали юнаків — такі випадки зафіксовані. Також до нападу на Україну можуть приєднатися 800 чоловіків з невизнаного придністров'я, проте зазначається, що вони деморалізовані.

Стан фронту в Україні за зведенням на ранок 9 березня:

На Поділлі та Волині тривають бойові дії. Обороняється місто Чернігів, зіткнення вздовж частини кордону та поблизу Ніжина, Іваниця, Тростянця.

Київ тримає оборону. На півдні українські захисники прикривають кордон, узбережжя та охороняють аеродроми та об'єкти критичної інфраструктури. На інших ділянках фронту триває стабілізаційна операція.

Тимчасово окуповані території України:

Наразі ворог намагається дискредитувати українське керівництво — у Бердянську відзначили розповсюдження пропаганди. На Чернігівщині, де ворог тимчасово захопив деякі населені пункти, росіяни розміщують техніку посеред житлових будівель та у об'єктах сільського господарства. У українських лікарнях лікує поранений солдатів та ламають вежі зв'язку. На Херсонщіні вороги перевдяглись та висувалися на Миколаїв.

Раніше"Телеграф" писав, що в ООН підрахували кількість загиблих цивільних громадян України від нападу путінської росії.