Бліцкриг провалився: путін спробує заморозити війну з Україною

Читать на русском
Автор
7736
Обстріл Маріуполя
Обстріл Маріуполя. Фото Телеграф

Окупантам буде вигідніше поставити війну на паузу, ніж повністю її завершувати.

Після невдач зі спробою провести бліцкриг в Україні кривавий диктатор володимир путін спробує заморозити війну, оскільки з кожним днем переговорна позиція росії лише погіршується.

Про це повідомив голова групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Христо Грозєв в інтерв’ю Алесі Бацман.

Він каже, що говорити про те, як закінчиться війна дуже складно, але не виключає, що незабаром може статися період, коли не буде зрозуміло чи закінчилася вона чи ні.

"Але кровопролиття не буде більше, і це найголовніше", — сказав Грозєв.

За його словами, цей період може настати протягом найближчих 7-10 днів. Журналіст зазначає, що в росії добре розуміють, що їхні переговорні позиції погіршуються і, щоб не визнавати війну програною, вони можуть спробувати не називати її завершеною. Таким чином у путіна можуть спробувати поставити війну "на паузу" на якомусь проміжному етапі.

Як повідомлялося раніше, 10 березня глава МЗС України Дмитро Кулеба має намір провести зустріч із російським міністром сергієм лавровим у Туреччині.

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський своєю чергою заявив, що російська сторона спробує нав’язати Україні так званий "план Беннета", який для Києва може бути прирівняний до капітуляції.