Стало відомо, скільки українських дітей загинуло від рук окупантів

Читать на русском
Автор
872
Скільки дітей загинуло на війні
Скільки дітей загинуло на війні. Фото facebook.com/denisovaombudsman

Росіяни обстрілюють мирних жителів, убиваючи, у тому числі дітей.

У четвер, 10 березня, на 15-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну було озвучено страшну цифру — кількість убитих росіянами українських дітей.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook повідомила про смерть 71 дитини.

За словами Денисової, на 11 годину 10 березня 2022 року після нападу росії на Україну загинула 71 дитина та понад 100 дітей отримали поранення. Крім того, вона розповіла про трагічні випадки, що сталися напередодні. У Малині Житомирської області внаслідок авіаційного удару зруйновано 7 приватних одноповерхових житлових будинків, загинуло 5 осіб, з них троє дітей (п’ятирічна дівчинка та двоє дітей 2021 року народження). 16-річний хлопець загинув під час обстрілу на ринку у селищі Жуковського на Харківщині. У ніч проти четверга внаслідок чергового артилерійського обстрілу в селі Слобожанське Харківської області ворожий снаряд потрапив до приватного житлового будинку. Під завалами загинули 4 особи: 2 жінки та 2 дитини, 5-річній дівчинці вдалося вижити.

"За військове вторгнення росії в Україну, свавілля російських бойовиків, порушення всіх Женевських конвенцій Україна платить непомірну ціну — життя своїх дітей, майбутнє нашого народу. Наполягаю, країни НАТО, допоможіть припинити російський тероризм — закрийте небо над Україною", — звернулася до Заходу Денісова.

Раніше повідомлялося, що в росії зізналися у свідомому бомбардуванні пологового будинку в Маріуполі.