"Вже звучать анонси": Зеленський розповів, чи може росія напасти на інші країни

Читати російською
Автор

росія не зупиниться на Україні і вже погрожує вторгненням до інших країн.

Поки кривавий диктатор володимир путін має можливість напасти на іншу країну, жодна держава в Європі не може бути в безпеці.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю DIE ZEIT.

За його словами, у Москві ніколи не поважали Європу і не сприймали її як силу, на яку треба рахуватися і мати рівні відносини на підставі міжнародного права.

"Насправді вони хочуть розірвати Європу, так само як і Україну. Вони вже анонсують це", — сказав Зеленський.

Він запропонував журналістам звернути увагу на заяви російських пропагандистів, а також на те, що у російських церквах навіть ведуть проповіді щодо захоплення Молдови, Грузії та країн Балтії. При цьому президент зазначив, що в зоні ризику також знаходиться і Польща.

"Весь континент у небезпеці, поки Росія має можливість нападати на іншу державу", — додав він.

Як повідомлялося раніше, у Генштабі ЗСУ повідомили, що противника 10 березня було зупинено на всіх напрямках, а українські захисники місцями навіть переходять у контрнаступ. У відповідь окупанти намагаються вплинути на ситуацію шляхом поширення дезінформації та пропаганди.

Водночас українські міста продовжують зазнавати обстрілів, так за словами мера Харкова Ігоря Терехова, з початку вторгнення в місті було знищено або пошкоджено 400 багатоповерхівок.