росії буде боляче: нове звернення Зеленського до українців

Читать на русском
Автор
7883
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

росія цією війною знищила все, чого досягла за останні 25 років, наголосив Зеленський

Президент України Володимир Зеленський 18 березня записав нове звернення. У ньому він пообіцяв росії, що вона заплатить високу ціну за криваву війну в Україні і повернеться до "лихих 90-х".

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

"Я впевнений, що атакуючи нас, вони знищать все, чого російське суспільство досягло за минулі 25 років. І повернуться туди, звідки почали колись підійматися, – як кажуть, у "лихі 90-ті". Тільки вже без свободи, без креативного бажання мільйонів людей працювати заради розвитку своєї держави.Така буде для Росії ціна війни проти України.Це для них буде падінням, болючим падінням.І вони це відчують — навіть попри "опіум для народу" від телевізійних пропагандистів.Несправедлива та агресивна війна завжди має високу ціну для агресора", — сказав Зеленський.

При цьому президент наголосив, що все це не поверне Україні загиблих людей та не залікує душевні рани. Проте висловив тверду впевненість у щасливому майбутньому українців.

"Ми відбудуємо все – я не сумніваюся в цьому. Ми станемо повноправним членом ЄС – кожен представник нашої держави працює для цього 24/7. Але життя вже буде інше, і для багатьох – без тисяч сердець, зупинених цією війною", – сказав президент.

Також Зеленський підкреслив, що переговорні процеси щодо вступу до ЄС, які зазвичай займають роки, у випадку з Україною триватимуть лише місяці або й тижні.

"Сьогодні в мене насичений переговорний день. Урсула фон дер Ляєн, Президентка Єврокомісії. Шарль Мішель, Президент Європейської ради. Великий друг України – Премʼєр-міністр Великої Британії Джонсон. Тематика зрозуміла. По-перше, це конкретні кроки, які дадуть Україні ще більше сил, не тільки безпосередньо для оборони, а й для економіки. Для наших людей, для українців, які реально захищають Європу. Тут і зараз. На нашій землі. Президентка Урсула фон дер Ляєн пообіцяла, що зробить усе можливе для прискорення вступу України у ЄС. Бюрократичні процеси, які зазвичай займають роки, скорочуємо для нашої держави до тижнів, до місяців. Це непросто, але ми це робимо", — сказав президент.

Раніше Зеленський назвав дату, коли Україна може отримати відповідь щодо членства у ЄС.