Війна - день 23: росія майже повністю відрізана від світу, але кривавий терор в Україні не закінчує

Читать на русском
Автор
15108
Окупанти нещадно бомблять мирні українські міста
Окупанти нещадно бомблять мирні українські міста. Фото telegraf.com.ua

Найголовніші події 18 березня

Завершився 23-й день протистояння української армії російським загарбникам. Як і у попередні тижні тактика ворогів не змінилася — вони продовжують бомбити мирні міста, здійснювати справжній геноцид щодо українців та порушувати всі можливі закони війни. Наші військові тримають оборону з кожним днем все сильніше, а окупантам за понад три тижні так і не вдалося взяти жодного великого міста. Ряди російських військ за цей час "порідшали" близько 14 тисяч солдатів і офіцерів. Також знищено понад 400 танків та 1400 броньованих машин. Окупанти використали майже всі ракети типу "Іскандер" та "Калібр". Тим часом західні країни продовжують завдавати по росії та її верхівці санкційних ударів і країна-агресор все більше наблизилась до повної ізоляції від світу та дефолту.

У цьому матеріалі "Телеграф" зібрав інформацію про найважливіші події, що відбулися в Україні 18 березня. Більш оперативні дані ви можете отримати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 У Зеленського натякнули на поступки заради миру з росією — мова може зайти навіть про зміни у Конституцію у частині про курс в НАТО.

22:30 Казахстан, Вірменія та Киргизстан, які разом з рф входять до Євразійського економічного союзу, відмовилися від переведення розподілу та зарахування імпортних мит у російських рублях. Союзники росії наполягли на тому, щоб отримувати виплати у доларах США.

21:30 ЗСУ показали блискучу роботу безпілотника "Байрактар".

21:00 Ще одну цікаву деталь знайшли у виступі кривавого диктатора володимира путіна у Лужниках — з'ясувалося, що він перервав свою промову, бо його освистав натовп.

20:30 Радник голови Офісу президента Олексій Арестович пояснив, чому прифронтовий Маріуполь зараз неможливо деблокувати від російських загарбників і яким чином у подальшому це планують зробити.

20:00 Окупанти намагаються перекинути в Україну війська з Вірменії, з кожним днем загарбники втрачають боєздатність – Генштаб ЗСУ опублікував нове зведення.

Українців закликали боротися з компаніями, що продовжують роботу в Росії: опубліковано список

19:00 У Китаї зробили чергову заяву щодо російського військового вторгнення в Україну, зазначивши, що такі події не відповідають їхнім інтересам. "Українська криза — це те, чого ми не хочемо бачити", — цитують Сі Цзіньпіна китайські ЗМІ.

Ще одна цікава деталь щодо "шабашу" у Лужниках. Виявилося, путін прийшов туди у куртці за 1,5 млн. рублів. Ну, справді, чого соромитися цареві?

18:00 Стало відомо про плани влади Росії із закриття доступу до YouTube для росіян. В добрий шлях!

Журналістку "Громадського" Вікторію Рощину захопили окупанти у Бердянську.

17:00 Стало відомо, що Польща вдвічі збільшує армію через війну в Україні.

Окупанти на тимчасово зайнятих ним територіях на повну працюють над створенням фейків.

Слідом за проколом із путіним на стадіоні в Москві сталося неприємне із Захаровою.

16:00 Виступ путіна в Лужниках відбувся з епічним фейлом — трансляція "росія 24" обірвалася прямо під час виступу, увімкнувся безглуздий Газманов. пєсков пояснив усе технічним збоєм. А раптом все ж таки внутрішні вороги?

Тим часом президент України Володимир Зеленський виступив із черговим зверненням до українців: пообіцяв, що падіння росії буде болючим.

15:00 Активна фаза війни в Україні закінчиться за 2-3 тижні, прогнозує Арестович, — за його словами, вона вже майже завершена під Києвом, Харковом, Сумами та Черніговом.

путін тим часом збирається виступати у Лужниках, та антураж дуже нагадує виступи Гітлера у фашистській Німеччині.

СБУ затримала колишнього першого заступника голови Фонду держмайна за підозрою у держзраді.

14:00 За час війни загинуло щонайменше 109 українських дітей. На Площі Ринок у Львові провели показову акцію.

Вийшло денне зведення Генштабу, згідно з яким у окупантів стрімко закінчуються боєприпаси та ракети:

13:00 "Вперше в історії": Україна отримає безпрецедентну фінансову допомогу від ЄС

У путіна вже намагаються заспокоїти росіян щодо цукру та туалетного паперу

Тільки без рукостискань: Кулеба відверто розповів про переговори із Лавровим

12:00 У росії вкотре пригрозили атакувати вантажі постачання іноземної зброї в Україну.

Уряд Польщі планує запропонувати ідею миротворчої місії України.

З'явилися фото наслідків ранкового падіння уламків ракети на будинок у Києві (фото — Євген Завгородній, "Телеграф").

Київ обстріл Куренівка 18.03.2022
Частину стіни просто знесло
Київ обстріл Куренівка 18.03.2022
Київ обстріл Куренівка 18.03.2022

11:00 Зеленський оголосив про серйозні зміни в економіці:

Росіяни обстріляли будівлю вишу та житлові будинки в Харкові, одна людина загинула, ще 11 постраждали.

Також під ракетний обстріл потрапив Краматорськ — там двоє загиблих та шестеро постраждалих.

10:00 У небі над Києвом збили ракету, і її уламки впали на будинок на Виноградарі та викликали пожежу на трьох поверхах. Займання вже ліквідували, одна людина загинула, ще кілька постраждали.

Наслідки обстрілу на Виноградарі 18 березня
Наслідки обстрілу на Виноградарі 18 березня

У Бучанському районі Київської області зі "Стінгера" збили винищувач-бомбардувальник рф Су-34, — його уламки впали на тимчасово окупованій території області.

З'явилися нові дані про втрати російської армії, — близько 14,2 тисячі особового складу, 450 танків і тисячі одиниць іншої техніки.

09:00 Ракети у Львові вдарили по будинках авіаремонтного заводу, не аеропорту. Попередньо жертв немає.

Росіяни вдарили по житлових будинках на Виноградарі у Києві.

Київ обстріл Виноградар 18.03.2022
Київ обстріл Виноградар 18.03.2022

08:00 У Вознесенську під Миколаєвом завдали ракетного удару по військових складах. У половині областей знову повітряна тривога, у мережі пишуть про вибухи у Запоріжжі, Харкові та Одесі.

Вибух у Вознесенську Миколаївської області 18.03.2022
Вибух у Вознесенську Миколаївської області 18.03.2022

Мер Львова Андрій Садовий стверджує, що ракети прилетіли до району аеропорту, але не у сам аеропорт.

У Харкові другий день гасять пожежу на ринку Барабашово.

07:00 У Львові чули кілька вибухів.

Вибух у Львові вранці 18.03.2022
Вибух у Львові вранці 18.03.2022

З'явилося свіже зведення Генштабу ЗСУ, — українські захисники успішно стримують наступ ворога, поки росіяни калічать один одного, щоб не йти воювати.

06:00 Майже половина областей України зустрічають світанок під звуки сирен, — Київська, Житомирська, Дніпропетровська, Чернігівська, Черкаська, Харківська, Рівненська, Волинська та Львівська області, в укриття!

Санкції проти росії розширили Японія та Австралія, президент США Джо Байден хоче поговорити з лідером Китаю, щоб і той зайняв жорсткішу позицію щодо свого колись союзника рф.

05:00 Російські МВС та ФСБ вже почали проводити обшуки у громадян України, які перебували у Росії до початку повномасштабного військового вторгнення в Україну.

Австралія запровадила санкції щодо ще 11 російських банків та державних структур, які управляють суверенним боргом росії. Оновлений список санкцій включає російський Фонд національного добробуту і міністерство фінансів росії. "Австралія тепер націлена на всі російські державні структури, відповідальні за випуск та управління суверенним боргом росії", — наголошується в прес-релізі МЗС країни.

Під санкції також потрапили Сбєрбанк, Газпромбанк, ВЕБ, ВТБ, Россєльхозбанк, Совкомбанк, Новікомбанк, Альфа-Банк та Московський кредитний банк.

Окрім іншого, Австралія розширила список фізосіб, до яких будуть застосовуватись фінансові санкції та заборони на поїздки. Тепер до цього списку увійшли Олег Дерипаска та Віктор Вексельберг.

04:00 Збройні сили України суттєво обмежують наступальний потенціал російських окупантів.

У ЄС почала працювати спецгрупа із заморожування російських активів.

03:00 росія вже завербувала близько 1000 "добровольців" з-поміж бойовиків Хезболли, а також з-поміж армії сирійського диктатора Башара Асада для війни проти України, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Білоруські солдати-строковики отримали "почесну місію" відмивати підбиті російські танки від залишків їхніх екіпажів, пише білоруське видання.

02:00 Відсьогодні дизпаливо в Україні буде коштувати на 5 грн дешевше (зниження з 44,90 до 39,96 за літр). Бензин – на понад 7 грн дешевше (зниження з 43,52 до 35,76 грн за літр), повідомляє Мінекономіки.

Уряд України та Світовий банк ухвалили рішення про екстрену допомогу в галузі вищої освіти у розмірі майже $100 млн, що дозволить виплачувати академічні стипендії для 172 тис. студентів та соціальні стипендії для 50 тис. студентів стипендіальних програм у 2021-2022 навчальному році.

01:00 За четвер, 17 березня, силами протиповітряної оборони Української держави знищено не менше 14 повітряних цілей російських окупантів:

  • 7 літаків;
  • 1 вертоліт;
  • 3 БпЛА;
  • 3 крилатих ракети.

Нова Зеландія запровадила санкції проти верхівки російської влади, а також російських підприємств.

00:00 Палата представників Конгресу США проголосувала за припинення нормальних торговельних відносин із росією та Білоруссю через вторгнення в Україну.

Втрати серед цивільних осіб з 24 лютого, коли росія розпочала війну проти України, до 24:00 16 березня склали 2032 цивільних, у тому числі 780 загиблих, повідомляє управління Верховного комісара ООН з прав людини. "УВКПЛ ООН вважає, що реальні цифри значно вищі, особливо на території, контрольованій урядом, і особливо в останні дні, оскільки отримання інформації з деяких місць, де велися інтенсивні бойові дії, затримується, а багато повідомлень все ще чекають на підтвердження", – наголошується у документі.

Нагадаємо, що окупанти розпочали вторгнення в Україну в ніч на 24 лютого — події перших двох днів "Телеграф" транслював онлайн у матеріалі "Війна: Путін намагається взяти Київ, армія РФ зазнає великих втрат в Україні".

Третій день російського вторгнення в Україну – 26 лютого – розписували тут: "Війна – день 3: хроніки боротьби за Україну".

А якою була ситуація 27 лютого – розписали погодинно у статті: "Війна – день 4: Путін не очікував, що ми протримаємось так довго. Хроніка боротьби за Україну".

Про події 28 лютого читайте у матеріалі: "Війна – день 5: Україна зазнає бомбардувань, але дає гідну відсіч агресору. Хроніка боротьби за Україну".

Про те, як Україна прожила 1 березня, можна ознайомитись у статті: "Війна – день 6: Україна зустрічає весну під ворожими обстрілами, але впевнено дає відсіч".

Події 2 березня ми розписували у матеріалі "Війна – день 7: війська путіна майже скрізь зупинені та у помсту руйнують міста України".

Інформація за 3 березня доступна у текстовій трансляції: "Війна – день 8: путінські війська перетворюють міста України на руїни, але не можуть просунутися вглиб країни".

А про події 4 березня читайте у матеріалі: "Війна – день 9: росія обстрілює мирні міста, але втрачає техніку пачками".

Також ви можете ознайомитися з інформацією за 5 березня у матеріалі: "Війна — день 10: над росією опускається завіса, ЗСУ збивають літаки, а пілотів беруть у полон".

З даними за 6 березня можна ознайомитися у трансляції: "Війна — день 11: росія втрачає літаки і в помсту бомбить українські міста".

Події 7 березня можна переглянути у матеріалі: "Війна — день 12: нові переговори, жорстокі бої та поява міст-героїв".

Інформація за 8 березня доступна за посиланням: "Війна — день 13: росіяни "вітають" українок із 8 березня бомбардуваннями міст та вбивствами".

Про події 9 березня читайте у матеріалі: "Війна – день 14: росія йде до дефолту, але продовжує вбивати мирних українців".

Тестова трансляція бойових дій в Україні за 10 березня доступна у матеріалі "Телеграфа": "Війна — день 15: бомбардування України продовжується, а українцям дозволили вбивати окупантів".

Події російсько-української війни 11 березня відбито у матеріалі: "Війна — день 16: окупанти вдарили по Заходу України і тероризують мирних жителів".

Про те, що відбувалося в суботу, 12 березня, можете ознайомитись у статті за посиланням: "Війна – день 17: перші офіційні дані про втрати України та продовження боїв".

Інформація за 13 березня доступна у матеріалі: Війна – день 18: росіяни втрачають війська та вдарили крилатими ракетами по Яворівському полігону.

Події 14 березня можна переглянути у матеріалі: "Війна — день 19: росіяни продовжують бомбардувати міста України, а путін уже побіг на уклін до Китаю".

Про те, що відбувалося 15 березня, можна дізнатися у нашій статті: "Війна – день 20: до росіян повільно приходить прозріння, а окупанти продовжують обстріл мирних міст України".

Інформацію за 16 березня читайте у матеріалі: "Війна – день 21: обстріл театру у Маріуполі, виступ Зеленського у Сенаті та перші деталі мирного договору".

Події 17 березня доступні у матеріалі: "Війна — день 22: світ вимагає від росії припинити війну, але міста України продовжують зазнавати обстрілів".