Війна — день 11: росія втрачає літаки і в помсту бомбить українські міста

Читать на русском
Автор
19695
Ситуація в Україні продовжує залишатися напруженою Новина оновлена 07 березня 2022, 04:02
Ситуація в Україні продовжує залишатися напруженою. Фото telegraf.com.ua

Оперативно про головне 6 березня

Настав 11 день повномасштабного вторгнення росії в Україну і з кожним новим днем стає очевиднішим те, що кривавий диктатор володимир путін не зміг досягти потрібних йому результатів. Тим часом сама Україна стає сильнішою з кожним днем, а українці не втрачають своєї рішучості в бажанні викинути окупанта зі своєї землі. Водночас мирні міста продовжують зазнавати ракетних обстрілів і бомбардувань.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформував мешканців нашої країни про всі важливі події, що відбулися в Україні 6 березня.

Трансляцію подій 7 березня ми ведемо тут, — Війна — день 12: в Україні з'явилися нові міста-герої, а в Росії пригнічують протести.

Оперативно стежити за тим, що відбувається в нашому каналі Telegram за цим посиланням.

23:26 У неділю, 6 березня, на 11-й день повномасштабного вторгнення Росії в Україну президент Володимир Зеленський традиційно звернувся до українського народу.

Зокрема, він закликав країни Заходу запровадити нові санкції проти країни-агресора росії, оскільки вже запроваджені не дають необхідного результату і агресор продовжує бомбардувати Україну.

Також він вирішив нагородити шість українських міст, які найбільше постраждали від російського вторгнення, званням міста-героя.

21:48 За добу 6 березня російські військові злочинці вбили трьох жителів Донецької області, зокрема 18-місячного немовля в Маріуполі, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

20:31 Уряд України заборонив нараховувати пені та штрафи у разі несвоєчасної чи неповної сплати за комунальні послуги.

20:13 Україна призупинила експорт м'яса, жита, вівса, гречки, цукру, просо та харчової солі.

Також урядом України введено нульові квоти на експорт живої великої рогатої худоби та її замороженого м'яса, "м'яса та їстівних м'ясних субпродуктів, солоних або в розсолі, сушених або копчених; їстівного борошна з м'яса або м'ясних субпродуктів: м'яса великої рогатої худоби".

20:00 Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів Fox News, що відбувається на переговорах із росією та на які умови ніколи не погодиться Україна.

Генштаб Збройних сил України опублікував нове зведення — серед іншого в ньому йдеться про те, що в росії почалася прихована мобілізація через катастрофічні втрати в Україні.

Увечері окупанти вдарили по телевізійній вежі у Харкові, вона пошкоджена. Також повідомляється про виліт у напрямку Харкова двох вертольотів ворога.

Україна призупинила експорт м'яса, жита, вівса, гречки, цукру, просо та харчової солі. Також урядом України введено нульові квоти на експорт живої великої рогатої худоби та її замороженого м'яса, "м'яса та їстівних м'ясних субпродуктів, солоних або в розсолі, сушених або копчених; їстівного борошна з м'яса або м'ясних субпродуктів: м'яса великої рогатої худоби".

19:00 Денис Шмигаль підписав офіційне звернення до США, Канади, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії, Японії про припинення членства росії та Білорусі у Міжнародному валютному фонді та всіх організаціях Світового банку.

В Ірпіні під обстрілами загинув український актор, співак та композітор Павло Лі.

Над дитячою лікарнею Охматдит у Києві збили крилату ракету окупантів.

А під Харковом збито ще один винищувач окупантів.

18:00 Президент Франції Еммануель Макрон провів телефонну розмову з Путіним — нічого нового, рашистський диктатор готовий до переговорів з українською стороною лише після виконання "всіх російських вимог".

Міністерство охорони здоров'я України дозволило продавати більшість рецептурних препаратів без рецепта лікаря, за винятком наркотичних та психотропних засобів.

З'явилося уточнення щодо російських ракет, які вдарили по Вінниці — у Молдові запевняють, що вони прилетіли не з Придністров'я.

17:00 Під час мітингу українців у Новій Каховці окупанти відкрили вогонь.

Тим часом у Росії йдуть свої мітинги – противники війни виходять на вулиці, їх жорстко розганяють путінські силовики.

А в Україні зростає хвиля захоплення головою Миколаївської ОДА Кімом.

Радник Офісу президента Михайло Подоляк повторив слова Володимира Зеленського щодо необхідності закрити небо над українською територією. Зважаючи на плани, які розкривають полонені, найближчим часом окупантами готується масштабний напад на Одесу.

16:00 Глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що в Україну їдуть досвідчені ветерани та добровольці з 52 країн світу, щоб разом з українськими воїнами воювати проти російських окупантів у лавах Інтернаціонального легіону. Бажаючих вже близько 20 тисяч.

У Харкові російські окупанти вдарили "Градом" в об’єкт з ядерною установкою.

Друга спроба "зеленого коридору" з Маріуполя знову закінчилася пострілами.

А ракетні удари по аеродрому Вінниці могли бути нанесені з території Придністров’я, кажуть українські військові.

15:00 Зеленський записав нове звернення і заявив, що у вінницький аеродром запустили 8 ракет, і повністю його знищили. Він знову закликав НАТО закрити небо.

14:00 У рф почалися перші антивоєнні мітинги, але їх швидко розганяють. У Вінниці обстріляли аеродром.

Над Одесою збили один російський літак, а інший — над Харковом.

За 10 днів війни в Україні загинули десятки дітей, хто в обстрілах, хто після поранень, а хто через необхідність постійно сидіти в бомбосховищі.

13:00 Вийшло нове звернення Зеленського. Якщо коротко, ми зараз боремося за те, де пройде кордон України, росіяни довго планували вторгнення і зараз збираються бомбити Одесу, США і багато інших країн світу підтримують Україну.

12:00 У Новій Каховці на Херсонщині люди вийшли на багатотисячний мітинг.

Радник голови ОП Олексій Арестович стверджує, що в рф закінчуються небезпечні ракети "Калібр", але також попереджає про можливі атаки з боку Білорусі.

Реджеп Ердоган провів телефонні переговори з кривавим диктатором Володимиром Путіним.

11:00 У Маріуполі вдруге спробують евакуювати цивільних. Початок рятувальної операції призначено на 12 годину дня.

До росіян приходить прозріння: міністр оборони Олексій Резніков про хід війни.

Карма в дії! Під Миколаєвом українські силовики розгромили батальонно-тактичну групу окупантів. Більшість її особового складу – колишні українські військові, які у 2014 році зрадили нашу державу і перейшли на бік РФ у Криму.

10:00 У Бучі гуманітарна катастрофа, люди без світла, тепла, зв'язку та інтернету сидять під обстрілами, доставити гуманітарний вантаж не виходить.

За даними ООН, на ранок 5 березня війна, розв'язана путіним, стала причиною загибелі 351 мирного українця (ще 707 постраждали).

Журналіст Андрій Цаплієнко опублікував документ, згідно з яким начальник Генштабу Білорусі проситься у відставку, однак офіційних підтверджень його справжності немає.

Під Харковом знищили колону військових рф.

09:00 Росіяни втратили вже понад 11 тисяч людей на війні в Україні, тим часом Україна має іншу проблему, — не вистачає місця для всіх полонених.

Вночі від обстрілу постраждала Житомирська область.

08:00 США та Канада закликають своїх громадян покинути росію, Китай закликає Захід до "рівноправних" переговорів з путіним і просить не нагнітати ситуацію розширенням НАТО.

У МВФ упевнені, що окрім України та рф внаслідок війни постраждають також країни, які мають з ними економічні зв'язки, і світова економіка наслідки конфлікту вже відчуває.

По Харкову вночі були нові авіаудари:

07:00 Російські військові уникають прямого вогневого зіткнення з українськими захисниками, бо бояться втрат. Лікарні у Криму переповнені.

06:00 На тлі припинення роботи в рф Visa і MasterCard, пригадаємо, на території яких країн діють російські карти "Мир": росія, В'єтнам, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Туреччина, Киргизія, Таджикистан, Південна Осетія, Абхазія. Компанія що потрібна.

Охтирку на Сумщині тим часом частково знищено, ворог розбомбив ТЕЦ, мирні райони, склади, є жертви. У мирні часи у місті було близько 50 тисяч жителів.

Житловий район Охтирки після обстрілу
Житловий район Охтирки після обстрілу

05:00 Командування російської армії наказало забирати документи у військових, які відправляються в Україну, а їх тіла у після загибелі вивозити з нашої країни таємно або спалювати.

04:00 В Україну масово приїжджають добровольці з інших країн. Зокрема, тільки в США бажаючих допомогти українцям захищати свої будинки вже знайшлося понад три тисячі, і у багатьох з них є реальний бойовий досвід.

03:00 Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що створив план протидії російській агресії щодо України, який змусить диктатора володимира путіна програти.

02:00 ЄСПЛ ухвалив рішення на користь України щодо всіх майбутніх скарг проти росії, повідомляється в телеграм-каналі Верховної Ради.

Зокрема, ЄСПЛ наказав росії гарантувати безпечний прохід гуманітарної допомоги.

"Європейський суд з прав людини повторив проміжне рішення за позовом "Україна проти росії", де заборонив країні-агресорці обстрілювати цивільну інфраструктуру нашої країни. Відповідне рішення затверджено і для всіх майбутніх скарг України проти росії, повідомила суддя ЄСПЛ від України Ганна Юдківська", — йдеться в повідомленні.

01:00 В Генштабі ЗСУ підбили підсумки 10-ї доби з початку вторгнення російських військ в Україну.

"Протягом доби нанесено суттєвих втрат особовому складу та техніці окупаційних військ: збито 4 вертольоти, 5 літаків та 1 БПЛА, здійснено кілька авіаційних нальотів на колони техніки противника, втрати уточнюються.

Ворог продовжує кидати свою техніку — тільки одна з бригад ЗС України захопила та використовує для своїх потреб близько 30 одиниць різноманітних ББМ, автомобілів і танків", — йдеться у зведенні.

00:00 Президент України Володимир Зеленський обговорив із аменриканським підприємцем Ілоном Маском поставку в Україну ще однієї партії систем Starlink.

За 10 днів з початку вторгнення росії Україну лави Сил територіальної оборони поповнилися сотнею тисяч бійців.

Нагадаємо, що росіяни напали на Україну рано-вранці 24 лютого, — події перших двох днів ми транслювали онлайн у матеріалі " Війна: Путін намагається взяти Київ, армія РФ зазнає великих втрат в Україні ".

Події 26 лютого, третього дня російського вторгнення в Україну, ми розписували тут: " Війна – день 3: хроніки боротьби за Україну ".

А якою була обстановка 27 лютого – розписали погодинно у статті "Війна – день 4: Путін не очікував, що ми протримаємось так довго. Хроніка боротьби за Україну".

Про події 28 лютого читайте у матеріалі: "Війна – день 5: Україна зазнає бомбардувань, але дає гідну відсіч агресору. Хроніка боротьби за Україну".

Про те, як Україна прожила 1 березня, можна ознайомитись у статті "Війна – день 6: Україна зустрічає весну під ворожими обстрілами, але впевнено дає відсіч".

Події 2 березня ми розписували у матеріалі "Війна – день 7: війська путіна майже скрізь зупинені та у помсту руйнують міста України".

Інформація за 3 березня доступна у трансляції: "Війна – день 8: путінські війська перетворюють міста України на руїни, але не можуть просунутися вглиб країни"

А про події за 4 березня читайте у матеріалі: "Війна — день 9: росія обстрілює мирні міста, але втрачає техніку пачками"

Також ви можете ознайомитися з інформацією за 5 березня у матеріалі: "Війна — день 10: над росією опускається завіса, ЗСУ збивають літаки, а пілотів беруть у полон".