Війна — день 19: росіяни продовжують бомбардувати міста України, а путін уже побіг на уклін до Китаю

Читать на русском
Автор
17758
Україна вже 19 днів протистоїть армії окупанта
Україна вже 19 днів протистоїть армії окупанта

Оперативно про головне 14 березня

Україна вже 19 день протистоїть вторгненню російських окупаційних військ. Противник продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по різних містах України та вже обстріляв Львівську область, проте справи у нього йдуть далеко не так добре, як розраховував кривавий диктатор володимир путін, зокрема в мережі з’являються все нові повідомлення про те, як ЗСУ знищили чергову колону окупантів, та й у самій росії сили схоже вже почали вичерпуватися, оскільки керівництво країни вирішило звернутися до Китаю з проханням про економічну та збройову допомогу у війні проти народу України.

У цьому матеріалі "Телеграф" даватиме інформацію про найважливіші події, що відбулися 14 березня, однак ви можете отримувати її більш оперативно в нашому телеграм-каналі, який є доступним за цим посиланням.

23:00 Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про продовження режиму воєнного стану ще на 30 днів із 24 березня.

22:00 Співробітниця російського федерального телеканалу вийшла у прямий ефір із плакатом із закликом зупинити війну в Україні.

Згодом з'ясувалося, що дівчину звати Марія Овсяннікова і раніше вона записала звернення до жителів росії. Одразу після її антивоєнної акції дівчину зробила поліція.

США планують запровадити повне ембарго на торгівлю з росією, а також перекрити країні доступ до міжнародних морських шляхів, повідомляє американський телеканал CNBC.

Китай готовий допомагати росії, зокрема у наданні зброї для війни проти України, проте публічно Пекін все заперечуватиме, пишуть американські ЗМІ з посиланням на анонімні джерела. У Держдепартаменті США з цього приводу додали, що Вашингтон не дозволить будь-яким країнам допомагати росії компенсувати її економічні втрати, яких призвели санкції за розв'язану війну проти України.

21:00 У Донецькій області українські військові ліквідували 100 росіян разом з технікою.

Світовий банк оголосив про виділення майже $200 млн додаткового та перепрограмованого фінансування для підтримки соціальних послуг в Україні для вразливих груп населення.

20:00 Українська влада закликала ПАРЄ негайно виключити росію зі свого складу через її військову агресію щодо України. З такою вимогою звернувся прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, виступаючи на позачерговій сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.

"Азов" показав відео епічного знищення росіян під Маріуполем

Українськими бійцями було ліквідовано командира 12-ї окремої гвардійської інженерної бригади — полковника росії Сергія Івановича Порохню.

19:00 Окупанти обстріляли торговий центр Lavina Mall у Києві: з'явилося відео

Російські окупанти зруйнували очисні споруди у Васильківському експлуатаційному цеху водопостачання та водовідведення, що знаходиться у с. Верхня Криниця. Неочищена вода зараз тече у Дніпро.

Ворожий снаряд влучив у будинок відомого українського телеведучого Ігоря Кондратюка.

18:00 Україна закликала бойкотувати компанії, які не пішли з рф: хто увійшов до чорного списку

Російські військові кораблі заходять до порту Бердянська: відео та фото

17:00 Зниження податків і не тільки: український бізнес отримає підтримку у період війни

"Діти, не діти — х**р всіх": з'явилося нове аудіо розмов російських окупантів

Наслідки падіння ракети окупантів у Києві:

16:00 "У переговорах з Росією взято технічну паузу до завтра. Для додаткової роботи в робочих підгрупах і для уточнення окремих визначень. Переговори продовжуються…", — повідомив Михайло Подоляк.

Російська армія визначилася з основними напрямками оперативних зусиль – це зона ООС, Маріуполь та Миколаїв, розповів Олексій Арестович.

Ілон Маск викликав путіна на поєдинок за Україну: у Росії дали дивну відповідь.

Полонені російські терміновики розповідають про свої злочини в Україні.

15:00 "Відновимо кожен будинок, кожну квартиру": нове звернення Зеленського

Ізраїль нарешті зважився на санкції проти росії

Прем'єри України, Польщі та Литви зробили спільну заяву щодо Росії

Ворог зруйнував телевізійну вежу на Рівненщині. Кількість жертв та постраждалих буде відома після повного розбору завалів

14:00 У росії дозволили реєстрацію прав на іноземні літаки, що перебувають у лізингу російських компаній.

Окупанти, які захопили Запорізьку АЕС, планують розпочати "утилізацію" боєприпасів просто на майданчику станції біля руїн навчально-тренувального центру ЗАЕС.

У путіна знову загрожують Україні: тепер щодо міст

"Русского МакДоналдса" не буде: бізнесмен засмутив росіян

13:00 Внаслідок падіння збитої у Києві ракети загинула одна людина, ще шестеро постраждали.

Наслідки падіння уламків ракети на Подолі у Києві
Наслідки падіння уламків ракети на Подолі у Києві

Лідер Чечні Рамзан Кадиров підтвердив, що знаходиться на Київщині, на фоні чого українці оголосили полювання на нього.

Кулеба жорстко розкритикував Німеччину за багаторічну підтримку Москви, — за його словами, Берлін практично допоміг створити нинішню міць рф.

12:00 У небі над Києвом українські системи ППО успішно збили російську ракету.

Центр Харкова постраждав від нового авіаудару, — обвалився чотириповерховий житловий будинок.

Наслідки авіаудару у центрі Харкова 14 березня

лукашенко слідом за путіним попросив допомоги у Китаю.

11:00 Розпочинається новий тур переговорів Україна-росія.

У Міністерстві економіки озвучили суму збитків, завданих рф Україні, — понад 119 мільярдів доларів.

10:00 90 дітей загинуло і більше 100 поранено внаслідок збройної агресії рф станом на ранок 14 березня 2022 року, — ювенальні прокурори.

14 березня Україна спробує запустити 10 гуманітарних коридорів та нарешті доставити гуманітарний вантаж до Маріуполя.

Краматорськ вночі зазнав ракетного удару, двоє осіб загинули — мер Олександр Гончаренко.

З'явилися нові дані про втрати росії в Україні:

Бійці ЗСУ радують новими відео знищення російської військової техніки:

09:00 Внаслідок удару по будинку в Оболонському районі Києва загинуло щонайменше дві особи, є постраждалі. Також завдали удару по заводу "Антонов".

08:00 Росіяни завдали авіаудару по телевізійній вежі на Рівненщині.

Крім того, потужно вдарили по будинку в Оболонському районі Києва.

Також уночі постраждав селище на Житомирщині.

07:00 З'явилося свіже зведення Генштабу. Якщо коротко, — наступ противника успіхів не має, ЗСУ завдали руйнівного удару по логістиці росіян, військові рф деморалізовані і не хочуть воювати, білоруські військові теж попередньо виступати проти України не будуть.

06:00 Ніч у Києві пройшла спокійно. У половині регіонів уже кілька годин сигналить повітряна тривога, але повідомлень про вибухи не надходило. Щойно оголосили тривогу у Краматорську, Слов'янську, Лимані, Чернігові.

05:00 Австралія вводить санкції проти 33 олігархів з росії та членів їхніх сімей.

Японська компанія Ricoh, що спеціалізується на виробництві принтерів, фотоапаратів та інших багатофункціональних пристроїв, вирішила призупинити постачання продукції до росії.

Правоохоронці Києва затримали активного прихильника "російського міра", внесеного до бази "Миротворця".

04:00 У неділю ввечері президент Франції Еммануель Макрон провів телефонні розмови з президентом США Джо Байденом, та президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Єлисейський палац.

Під час розмови з Байденом глави двох держав домовилися посилити вже введені проти Росії санкції, підтримати Україну та спільно вжити всіх корисних ініціатив для припинення бойових дій.

Під час розмови з Зеленським Макрон детально розповів про додаткову допомогу, яку Європейський Союз вирішив надати Україні на Версальському саміті. Глави двох держав обговорили продовження переговорів між росією та Україною. Найближчими днями вони продовжать координацію.

03:00 На Сумщині, яка однією з перших прийняла на себе удар російських окупантів, триває обстріл мирних міст, але через активні дії ЗСУ життя загарбників сильно ускладнилося.

Евакуація мирних жителів у Сумській області з гуманітарних коридорів 14 березня не відбудеться.

Тростянець Сумської області лишається в окупації. Рашисти влаштували свій штаб на залізничному вокзалі станції Смородине. Там вони виставили техніку та виготовляють із неї за населеними пунктами.

02:00 Зеленський пояснив, чого добивається українська делегація на переговорах із росією.

Прессекретар посольства Китаю у Вашингтоні Лю Пенью заявив, що влада КНР не отримувала прохань від росії надати військову допомогу.

01:00 Українські військові розбили колону із 200 одиниць військової техніки росіян, яку вони збирали під Мелітополем.

Карибська острівна держава Багами приєдналася до санкцій, запроваджених проти росії країнами Заходу у відповідь на вторгнення в Україну.

00:00 У Франції місцевий активіст П’єр Афнер захопив віллу можливої дочки російського диктатора володимира путіна Катерини Тихонової та заявив, що готовий розмістити там українських біженців.

Десант російських окупантів має намір висадитися в Одесі та області, однак на них вже чекають українські військовослужбовці.

В росії заблокували соцмережу Instagram.

Нагадаємо, що окупанти розпочали вторгнення в Україну в ніч на 24 лютого — події перших двох днів "Телеграф" транслював онлайн у матеріалі "Війна: Путін намагається взяти Київ, армія РФ зазнає великих втрат в Україні".

Третій день російського вторгнення до України – 26 лютого – розписували тут: "Війна – день 3: хроніки боротьби за Україну" .

А якою була ситуація 27 лютого – розписали погодинно у статті: "Війна – день 4: Путін не очікував, що ми протримаємось так довго. Хроніка боротьби за Україну" .

Про події 28 лютого читайте у матеріалі: "Війна – день 5: Україна зазнає бомбардувань, але дає гідну відсіч агресору. Хроніка боротьби за Україну" .

Про те, як Україна прожила 1 березня, можна ознайомитись у статті "Війна – день 6: Україна зустрічає весну під ворожими обстрілами, але впевнено дає відсіч" .

Події 2 березня ми розписували у матеріалі "Війна – день 7: війська путіна майже скрізь зупинені та у помсту руйнують міста України" .

Інформація за 3 березня доступна у текстовій трансляції: "Війна – день 8: путінські війська перетворюють міста України на руїни, але не можуть просунутися вглиб країни" .

А про події за 4 березня читайте у матеріалі: "Війна – день 9: росія обстрілює мирні міста, але втрачає техніку пачками" .

Також ви можете ознайомитися з інформацією за 5 березня у матеріалі: "Війна — день 10: над росією опускається завіса, ЗСУ збивають літаки, а пілотів беруть у полон" .

З даними за 6 березня можна ознайомитися у трансляції: "Війна — день 11: росія втрачає літаки і в помсту бомбить українські міста" .

Події 7 березня можна переглянути у матеріалі: "Війна — день 12: нові переговори, жорстокі бої та поява міст-героїв" .

Інформація за 8 березня доступна за посиланням: "Війна — день 13: росіяни "вітають" українок із 8 березня бомбардуваннями міст та вбивствами" .

Про події 9 березня читайте у матеріалі: "Війна — день 14: росія йде до дефолту, але продовжує вбивати мирних українців" .

Тестова трансляція бойових дій в Україні за 10 березня доступна у матеріалі "Телеграфа": "Війна — день 15: бомбардування України продовжується, а українцям дозволили вбивати окупантів".

Події російсько-української війни 11 березня висвітлено у матеріалі: "Війна — день 16: окупанти вдарили по Заходу України та тероризують мирних жителів".

Про те, що відбувається в суботу, 12 березня, можете ознайомитися у статті за посиланням: "Війна – день 17: перші офіційні дані про втрати України та продовження боїв".

Інформація за 13 березня доступна у матеріалі: Війна – день 18: росіяни втрачають війська та вдарили крилатими ракетами по Яворівському полігону