Удар біля кордонів НАТО: західні ЗМІ відреагували на обстріл полігону під Львовом (фото)

Читать на русском
Автор
2879
Міжнародному центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон)
Міжнародному центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон). Фото censor.net

Внаслідок атаки загинули 35 людей та понад 130 поранені

Удар по Яворівському полігону у Львові, що знаходиться неподалік кордону з Польщею, знову привернув увагу світової громадськості до проблеми війни в Україні.

Передовиці газет вийшли із заголовками "путінський ракетний удар наближає війну до кордонів НАТО", "війна досягає кордонів НАТО", "росія вдарила по українській базі біля Польщі" та подібними.

ЗМІ повідомляють, що в США вже попередили росію про те, що будь-який приліт по країні НАТО, навіть випадковий, викличе повномасштабну відповідь. Своєю чергою, український лідер Володимир Зеленський знову звернувся до західної спільноти з проханням закрити небо, він наголосив на близькості ракетного удару росії і заявив, що попадання ракет по землях НАТО — питання часу.

Зазначимо, що удару по Яворовському полігону завдавали з акваторії Чорного моря. Відстань від Львівщини, наприклад, до Одеси — близько 800 кілометрів, тоді як від полігону до кордону Польщі — 20.

Раніше "Телеграф" писав, що французький, американський та український президенти обговорили можливі кроки щодо допомоги Україні.