Війна — день 22: світ вимагає від росії припинити війну, але міста України продовжують зазнавати обстрілів

Читать на русском
Автор
10061
Мирні українці продовжують страждати через російське вторгнення Новина оновлена 01 серпня 2022, 15:01
Мирні українці продовжують страждати через російське вторгнення

Оперативно про головне 17 березня

Мирні міста України вже 22-й день перебувають під обстрілами російських окупаційних військ, через що продовжує страждати мирне населення. Зокрема, на будівлю драмтеатру в Маріуполі впала потужна авіабомба коли там ховалися близько тисячі людей. Проте ЗСУ щоразу завдають ударів по окупантах, скорочуючи їх кількість на українській землі. У цей час світ продовжує демонструвати безпрецедентну підтримку Україні та її населенню, наприклад, Міжнародний суд ООН прийняв рішення на користь нашої країни та зобов’язав росію припинити вторгнення і вивести війська або зіткнутися з ще більшою ізоляцією.

У цьому матеріалі "Телеграф" збирав інформацію про найважливіші події, що відбулися в Україні 17 березня. Більш оперативні дані ви можете отримати в нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 Після оголошення війни кривавим диктатором володимиром путіним в Україну вже повернулося понад 320 тисяч людей, переважно чоловіків.

Російські окупанти здійснили ракетний обстріл Святошинського району Києва. Уламки ракети потрапили на територію житлового комплексу та складів, на місці спалахнула пожежа і вже зараз відомо про як мінімум двох загиблих.

22:00 Російські війська знову завдали артилерійських ударів по Харкову, через що почалася масштабна пожежа на території місцевого ринку "Барабашово".

Сейм Латвії закликав країни-члени ООН негайно вжити заходів щодо створення забороненої для польотів зони над Україною.

Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко запевнив, що Україна на найближчі кілька років має достатній запас продовольства — пшениці та соняшникової олії, зокрема.

Помер соліст балету Національної опери України Артем Дацишин, який отримав поранення в результаті обстрілу росіянами Києва.

21:00 Російські війська обстріляли притулок для матерів із дітьми у Сєвєродонецьку (Луганська область).

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про неприпустимість образ та нападів на росіян.

17 березня стало відомо про викрадення мера Великого Бурлука (Харківська область).

20:00 ЗСУ розгромили колону росіян на Харківщині: ефектне відео

Українські військові ліквідували "елітного" російського десантника та всю його команду

19:00 Більше сотні українських захисників отримали вищі державні нагороди від президента

У Харкові палає обстріляний раніше ринок

А у Києві продовжують ліквідувати наслідки обстріла у Святошинському районі.

Також стало відомо, що внаслідок одного з обстрілів загинула заслужена артистка України Оксана Швець.

18:00 Шойгу вигадав спосіб "помститися" особисто Зеленському.

Під Прилуками знищили колону росіян, ЗСУ дістався цінний трофей

Польоту на Марс не буде: Європа відправила Роскосмос за курсом військового корабля

17:00 Підписання мирного договору з росією не завершить війну, вважає Михайло Подоляк

Під Бучею українські військові збили ворожий гелікоптер Ка-52

У Мінську знайшли повішеним польського солдата Еміля Чечка, який втік до Білорусі, а потім вигадував шалені фейки для лукашенко-тв про "розстріл поляками десятків біженців на кордоні".

16:00 Особиста зустріч президента України Володимира Зеленського з лідером Росії Володимиром Путіним може відбутися вже найближчими тижнями, повідомив Михайло Подоляк.

Великий Арнольд Шварценеггер звернувся до путіна та росіян: Мир відвернувся від вас

Журналіст-розслідувач із Bellingcat Христо Грозєв повідомив про затримання заступника директора Росгвардії Романа Гаврилова.

Після того, як Ілон Маск направив Україні партію станцій супутникового інтернету Starlink, однойменний додаток став найбільш завантажуваним серед українців.

15:00 Цього разу — у Чернігові: ще один громадянин США загинув від рук окупантів.

Президент Білорусі олександр лукашенко обрушився на Україну із гучним звинуваченням: знову погрожує.

ЗСУ збили дві крилаті ракети ворога та один безпілотник.

14:00 Тривогу поступово скасовують, у Харківській та Дніпропетровській областях чули вибухи. Під Дніпром попередньо спрацювала ППО.

З'явилося денне зведення Генштабу ЗСУ:

13:00 У більшості областей України оголошено повітряну тривогу.

Радник голови ОП Михайло Подоляк назвав чотири цілі російських військових в Україні.

Росіяни тим часом нарешті почали публічно говорити про можливе повалення путіна.

12:00 За час воєнних дій в Україні загинуло 108 дітей, ще понад 120 постраждали.

Компанія Xerox призупинила роботу в рф.

У Генштабі показали яскраві фото знищеної та покинутої росіянами військової техніки.

Зібрали головні тези з виступу Зеленського у Бундестазі:

11:00 Виявилося, що бомбосховище драмтеатру Маріуполя витримало, — люди живі.

Володимир Зеленський виступив у Бундестазі, де дорікнув німецькому канцлеру Олафу Шольцю за відсутність допомоги від неї Україні в необхідних обсягах і зазначив, що інші країни за океанами "опинилися українцям ближчі". Зеленський закликав Шольца взяти лідерську роль та допомогти зупинити вторгнення росії.

Вночі у небі над Дніпропетровською областю збили ще два літаки росії.

На ранок 17 березня росія втратила в Україні:

  • близько 14 тисяч людей (+200 за добу);
  • літаків – 86 од (+2);
  • гелікоптерів – 108 од;
  • танків — 444 од (+14);
  • ББМ — 1435 од (+60);
  • артилерійських систем – 201 (+11);
  • засоби ППО — 43;
  • РСЗВ — 72 (+2);
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня — 11;
  • кораблі/катери – 3 одиниці;
  • автомобільної техніки — 864 од (+45);
  • спеціальна техніка — 10 од.

10:00 Розвідка Британії визнала, що російське вторгнення застопорилося у всіх напрямках, і українські захисники контролюють усі ключові міста.

Стало відомо, які гуманітарні коридори сьогодні відкриє українська влада:

09:00 На дальньому сході помічено перекидання великих десантних кораблів росії, судячи з напряму, вони можуть йти в Україну.

За словами міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, більше немає жодного регіону, де було б безпечно.

08:00 Вночі під обстріл потрапила школа у населеному пункті Мерефа Харківської області. Ніхто не постраждав, але пожежа потужна.

Пожежа у Мерефі 17 березня

07:00 У Києві уламки збитої ракети розтрощили ще одну багатоповерхівку, тепер вже у Дарницькому районі. Один загиблий, три постраждалих.

Свіже зведення Генштабу ЗСУ про перебіг бойових дій на 06:00 17 березня:

06:00 В Twitter борються з фейками — видалили 75 тисяч роботів і марковані або стерті 50 тисяч неправдивих повідомлень про війну в Україні.

Тим часом у Японії готові приймати українських біженців, надаючи їм візу на 90 днів.

05:00 Російські диверсанти знайшли новий спосіб потрапити на територію України. Зокрема, під загрозою опинилися західні області. Через це в РНБО закликають українців уважно стежити за представниками російських пропагандистських каналів.

04:00 Українці змушені залишати свої будинки через вторгнення росії. В ООН вже нарахували три мільйони українців, які залишили свою країну через війну.

03:00 Після початку вторгнення росії в Україну багато компаній відмовилися співпрацювати з росіянами, а їхній список продовжує неухильно зростати.

Китай відхрещується від злочинної авантюри путіна із нападом на Україну.

02:00 Президент Володимир Зеленський опублікував чергове звернення, в якому серед іншого окреслив пріоритети під час переговорів з росією щодо завершення війни.

01:00 Російські окупанти, які скинули потужну бомбу на Маріупольський драматичний театр, де переховувалися сотні жінок та дітей, точно знали про те, хто там знаходиться.

Збірну росії з хокею усунули з Євротуру через війну з Україною.

00:00 Близько опівночі головком ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що у небі над Київською областю було знищено російський Су-25 та підбито Су-35.

Міського голову Мелітополя Івана Федорова звільнили з полону 16 березня в обмін на дев'ятьох російських солдатів-строковиків.

Глава Міноборони України Олексій Резніков повідомив, що у більш ніж 200 російських містах і селах вже пройшли похорони загарбників, які прийшли в Україну вбивати мирне населення.

Нагадаємо, що окупанти розпочали вторгнення в Україну в ніч на 24 лютого — події перших двох днів "Телеграф" транслював онлайн у матеріалі "Війна: Путін намагається взяти Київ, армія РФ зазнає великих втрат в Україні".

Третій день російського вторгнення в Україну – 26 лютого – розписували тут: "Війна – день 3: хроніки боротьби за Україну".

А якою була ситуація 27 лютого – розписали погодинно у статті: "Війна – день 4: Путін не очікував, що ми протримаємось так довго. Хроніка боротьби за Україну" .

Про події 28 лютого читайте у матеріалі: "Війна – день 5: Україна зазнає бомбардувань, але дає гідну відсіч агресору. Хроніка боротьби за Україну".

Про те, як Україна прожила 1 березня, можна ознайомитись у статті: "Війна – день 6: Україна зустрічає весну під ворожими обстрілами, але впевнено дає відсіч" .

Події 2 березня ми розписували у матеріалі "Війна – день 7: війська путіна майже скрізь зупинені та у помсту руйнують міста України" .

Інформація за 3 березня доступна у текстовій трансляції: "Війна – день 8: путінські війська перетворюють міста України на руїни, але не можуть просунутися вглиб країни" .

А про події 4 березня читайте у матеріалі: "Війна – день 9: росія обстрілює мирні міста, але втрачає техніку пачками" .

Також ви можете ознайомитися з інформацією за 5 березня у матеріалі: "Війна — день 10: над росією опускається завіса, ЗСУ збивають літаки, а пілотів беруть у полон" .

З даними за 6 березня можна ознайомитися у трансляції: "Війна — день 11: росія втрачає літаки і в помсту бомбить українські міста" .

Події 7 березня можна переглянути у матеріалі: "Війна — день 12: нові переговори, жорстокі бої та поява міст-героїв" .

Інформація за 8 березня доступна за посиланням: "Війна — день 13: росіяни "вітають" українок із 8 березня бомбардуваннями міст та вбивствами".

Про події 9 березня читайте у матеріалі: "Війна – день 14: росія йде до дефолту, але продовжує вбивати мирних українців".

Тестова трансляція бойових дій в Україні за 10 березня доступна у матеріалі "Телеграфа": "Війна — день 15: бомбардування України продовжується, а українцям дозволили вбивати окупантів".

Події російсько-української війни 11 березня відбито у матеріалі: "Війна — день 16: окупанти вдарили по Заходу України і тероризують мирних жителів".

Про те, що відбувалося в суботу, 12 березня, можете ознайомитись у статті за посиланням: "Війна – день 17: перші офіційні дані про втрати України та продовження боїв".

Інформація за 13 березня доступна у матеріалі: Війна – день 18: росіяни втрачають війська та вдарили крилатими ракетами по Яворівському полігону.

Події 14 березня можна переглянути у матеріалі: "Війна — день 19: росіяни продовжують бомбардувати міста України, а путін уже побіг на уклін до Китаю".

Про те, що відбувалося 15 березня, можна дізнатися у нашій статті: "Війна – день 20: до росіян повільно приходить прозріння, а окупанти продовжують обстріл мирних міст України".

Інформацію за 16 березня читайте у матеріалі: "Війна – день 21: обстріл театру у Маріуполі, виступ Зеленського у Сенаті та перші деталі мирного договору".