Окупанти заявили про застосування нової зброї в Україні

Читать на русском
Автор
21094
Ілюстративне фото Новина оновлена 19 березня 2022, 10:52
Ілюстративне фото. Фото https://www.bbc.com/

Російська пропаганда дедалі міцнішає

На 24-ий день війни у міністерстві оборони російської федерації зробили нову гучну заяву, що під час "спецоперації" в Україні російська армія нібито застосувала гіперзвукові ракети комплексу "Кинджал", аби знищити підземний військовий склад, розташований у західній частині української держави.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Згідно з інформацією, яку у суботу, 19 березня, оприлюднила "УП", посилаючись на офіційного представника Міноборони росії Ігоря Конашенкова, 18 березня авіаційний ракетний комплекс "Кинджал" із гіперзвуковими аеробалістичними ракетами начебто знищив потужний підземний склад ракет та боєприпасів призначених для української авіації. Також у відомстві рф додали, що цей склад розташовувався у населеному пункті Делятин, що на Прикарпатті.

Варто також зазначити, що за даними росЗМІ, "Кинджал" є авіаційним комплексом із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою, який був створений на базі модернізованого далекого винищувача-перехоплювача МіГ-31 – МіГ-31К.

Згідно зі словами військових країни-агресора, ця система здатна вразити ціль на дальності понад 2 тисячі кілометрів та подолати усі ймовірні системи протиповітряної та протиракетної оборони.

Ми, своєю чергою, хочемо додати, що речник Командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат інформацію щодо ракетного удару по складах зберігання боєприпасів, розташованого на Прикарпатті, виданню "УП" таки підтвердив, проте додав, що точних даних про те, які саме ракети були застосовані росіянами, поки що немає. Уточнюються також дані згідно кількості жертв та постраждалих.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що з'явилися факти, згідно з якими можна припустити, що російська федерація, зокрема її "верхівка" може вдатися до чергових провокацій, аби спробувати затягнути війну з Україною.