Україна просить у США набагато більше "Джавелінів" — CNN дізнався про деталі

Читать на русском
Автор
1498
"Джавеліни" необхідні українській армії
"Джавеліни" необхідні українській армії. Фото Відкриті джерела

Новий список з’явився після того, як українські військові заявили, що можуть зіткнутися з потенційним браком зброї на тлі наступу росії.

Україна, яка протистоїть кровожерливим російським атакам вже 30-й день, за останні кілька днів оновила свій список бажаної додаткової військової допомоги від уряду США, включивши до нього на сотні зенітних та протитанкових ракет більше, ніж вимагалося раніше.

Про це йдеться у документі, наданому CNN.

"Українці представили аналогічні списки останніми тижнями, але недавній запит, спрямований американським законодавцям, мабуть, відображає зростаючу потребу в зенітних ракетах Stinger і протитанкових ракетах Javelin американського виробництва — Україна заявила, що їй терміново потрібно 500 одиниць кожної з них щодня", — пише CNN.

В обох випадках Україна просить на сотні ракет більше, ніж було включено до аналогічного списку, нещодавно наданого американським законодавцям.

Новий список з’явився після того, як українські військові заявили, що можуть зіткнутися з потенційною нестачею зброї на тлі наступу Росії, що викликало деякий протест з боку офіційних осіб США і НАТО, які підкреслюють, що в країну вже надходить більше військової допомоги.

Станом на 7 березня США та інші члени НАТО відправили в Україну близько 17 000 протитанкових ракет та 2 000 зенітних ракет. З того часу країни НАТО, у тому числі США, підтримували постачання зброї та техніки, навіть незважаючи на те, що Росія погрожувала зупинити постачання.

За словами високопоставленого представника міністерства оборони, останній пакет допомоги в галузі безпеки на суму 350 мільйонів доларів США, схвалений наприкінці лютого, прибув до України протягом останніх кількох днів, а наступні два пакети на загальну суму 1 мільярд доларів уже почали надходити.

Як повідомляв "Телеграф", раніше український льотчик в ефірі CNN розповів, як воює з росіянами. За його словами, вони зазнають великих втрат і бояться нашої ППО. Він також попросив у США системи протиповітряної оборони та винищувачі, щоб мати можливість боротися із росіянами.