Війна — день 30: Чорнобаївка-10, обстріл українських міст, російські кораблі йдуть на дно

Читать на русском
Автор
13539
Повномасштабне російське вторгнення триває вже 30 днів
Повномасштабне російське вторгнення триває вже 30 днів

Оперативно про головне 25 березня.

Україна вже 30 днів протистоїть російському військовому вторгненню. Окупаційні війська продовжують завдавати ударів по мирним українським містам та об’єктам цивільної інфраструктури, через що кількість жертв серед цивільного населення постійно збільшується. Проте, українські захисники як й раніше ефективно знищують російські війська на суші, у повітрі, а також на морі. Наприклад, у Бердянську при спробі розвантажитися в порту було завдано ракетного удару по великому десантному кораблю "Саратов", через що той був знищений, а ще три судна отримали пошкодження.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформуватиме про найважливіші події, що відбулися в Україні 25 березня. Більш оперативно отримувати інформацію про поточні події можна у нашому телеграм-каналі, за цим посиланням.

22:00 Президент США Джо Байден знайшов ще кілька міцних слів для кривавого диктатора володимира путіна. Під час виступу у Польщі американський лідер назвав російського диктатора "військовим злочинцем".

21:30 Російські окупанти втратили командувача 37-ї мотострілецької бригади окупантів, полковника Юрія Медведєва. Смерть військового була дуже дивною — його переїхав танком підлеглий.

21:00 До Байдена прилетів таємний перемовник Зеленського та путіна.

20:30 Зеленський провів розмову з Ердоганом.

"Поговорив з Реджепом Тайїп Ердоганом про підсумки саміту НАТО. Поділились оцінками поточних дипломатичних зусиль. Обговорили загрозу продовольчої кризи та шляхи запобігання їй. Вдячний Туреччині за підтримку, яку вона надає", — пише президент України в Твітер.

20:00 Загадкові слова Байдена про солдатів США в Україні наробили шуму у мережі.

Усік пояснив, чому покинув Україну.

19:00 Авторка "Гаррі Поттера" поставила путіна на місце.

Хочу його задушити: малюк "передав привіт" путіну з обстрілюваного Харкова (відео).

18:00 У США не виключають, що Росія може напасти на НАТО: вже готують план.

У Мелітополі десятки російських військових відмовилися воювати проти України.

17:30 У Росії вважають, що "основні завдання першого етапу спецоперації в Україні виконані".

Кулеба відповів на гучні слова Ердогана про "консенсус" із росією.

"На Червоному Хресті можна ставити хрест": українців обурили дивні домовленості із лавровим.

Мапа боїв в Україні станом на день 25 березня.

16:00 росія продовжує приховувати втрати в Україні, — офіційно визнали лише 1351 загиблого та 825 постраждалих (а втрат уже понад 16 тисяч).

15:00 Арестович записав нове звернення та розповів, що було ліквідовано ще одного російського генерала — Якова Резанцева.

На Київщині йдуть серйозні бої, Славутич ізольований.

14:00 Київська, Черкаська, Дніпропетровська, Харківська, Полтавська, Житомирська, Запорізька, Сумська області — повітряна тривога.

З'явились відео з драмтеатру у Маріуполі.

У Славутичі людей просять не виходити з дому, – працюють снайпери.

13:00 Свіже зведення Генштабу, — росія стягує нові кораблі, намагається прорватися, частково зробила сухопутний коридор до Криму, імовірність вторгнення Білорусі ще висока.

12:00 Неприємні новини прилетіли з Маріуполя, кажуть, під уламками драмтеатру могло загинути близько 300 людей. Крім того, на частині міста, що тимчасово захоплена окупантами, відкрили штаб путінської партії "Єдина росія".

Тим часом голова Миколаївської ОДА Віталій Кім похвалився новим трофеєм:

11:00 Втрати росії в Україні перевалили за 16 тисяч.

Містам Буча, Ірпінь, Миколаїв та Охтирка надали звання міст-героїв України.

10:00 Генштаб ЗСУ показав відео знищення танків окупантів:

08:00 Так виглядає свіжа мапа бойових дій в Україні:

07:00 За даними американської розвідки, близько 60% випущених по Україні "високоточних" російських ракет не спрацьовують, падаючи на землю, так і не розірвавшись.

06:30 За попередню добу було вражено 6 повітряних цілей ворога.

05:00 Японія запроваджує новий пакет санкцій проти росії. Під санкції потрапили 25 росіян, зокрема діти політиків, а також 81 організація. Санкції поширюються на авто та суднобудівні заводи, а також виробників електроніки.

Глави країн ЄС підтримали євроінтеграційні прагнення України та запропонували Єврокомісії оприлюднити свої висновки щодо заявки Києва на вступ до Євросоюзу.

04:00 Україна звернулася до США з проханням значно збільшити поставки протитанкових ракет Javelin та ПЗРК Stinger.

Колишній командувач військ НАТО в Європі Уеслі Кларк прогнозує, що якщо путін дійсно вірить, що зможе зруйнувати НАТО, він застосує тактичну ядерну зброю.

03:00 Від російської агресії в Україні за підтвердженими даними ООН на 24:00 23 березня вже загинуло понад тисячу цивільних: 1035 цивільних загинуло, 1650 цивільних було поранено.

  • загинули 214 чоловіків, 160 жінок, 28 хлопчиків та 14 дівчаток, тоді як стать 48 дітей та 571 дорослого поки не вдалося встановити.
  • серед 1650 поранених 28 дівчаток і 23 хлопчики, а також 67 дітей, стать яких поки не вдалося встановити.

"Реальні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де велися інтенсивні бойові дії, затримується, а багато повідомлень все ще чекають на підтвердження", — йдеться в повідомленні.

02:00 Уряд Австралії розширив санкційний список, додавши туди 22 російських пропагандистів, а також самопроголошеного президента Білорусі александра лукашенка та його родину.

Українці, яким вдалося врятуватися з полону російських окупантів, повідомляють про масові випадки застосування тортур до полонених, заявила віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

01:00 У Генштабі ЗСУ уточнили, що в Азовській операційній зоні в ході завдання удару по зайнятому окупантами порту Бердянська знищено великий десантний корабель "Саратов". Великі десантні кораблі "Цезар Куніков" та "Новочеркаськ" зазнали пошкоджень. Триває уточнення інших втрат ворога.

Президент України Володимир Зеленський надав почесні звання місто-герой України Буче, Ірпеню, Охтирці та Миколаєву.

00:00 Окупанти нанесли ракетний удар по військовому об'єкту в Дніпропетровській області.

Нагадаємо, події перших двох днів "Телеграф" транслював онлайн у матеріалі "Війна: путін намагається взяти Київ, армія Росії зазнає великих втрат в Україні".

Третій день російського вторгнення до України – 26 лютого – розписували тут: "Війна – день 3: хроніки боротьби за Україну".

А якою була ситуація 27 лютого – розписали погодинно у статті: "Війна – день 4: шляхи не очікували, що ми протримаємось так довго. Хроніка боротьби за Україну".

Про події 28 лютого читайте у матеріалі: "Війна – день 5: Україна зазнає бомбардувань, але дає гідну відсіч агресору. Хроніка боротьби за Україну".

Про те, як Україна прожила 1 березня, можна ознайомитись у статті: "Війна – день 6: Україна зустрічає весну під ворожими обстрілами, але впевнено дає відсіч".

Події 2 березня ми розписували у матеріалі "Війна – день 7: війська путіна майже скрізь зупинені та у помсту руйнують міста України".

Інформація за 3 березня доступна у текстовій трансляції: "Війна – день 8: путінські війська перетворюють міста України на руїни, але не можуть просунутися вглиб країни".

А про події 4 березня читайте у матеріалі: "Війна – день 9: Росія обстрілює мирні міста, але втрачає техніку пачками".

Також ви можете ознайомитися з інформацією за 5 березня у матеріалі: "Війна — день 10: над росією опускається завіса, ЗСУ збивають літаки, а пілотів беруть у полон".

З даними за 6 березня можна ознайомитися у трансляції: "Війна — день 11: росія втрачає літаки і в помсту бомбить українські міста".

Події 7 березня можна переглянути у матеріалі: "Війна — день 12: нові переговори, жорстокі бої та поява міст-героїв".

Інформація за 8 березня доступна за посиланням: "Війна — день 13: росіяни "вітають" українок із 8 березня бомбардуваннями міст та вбивствами".

Про події 9 березня читайте у матеріалі: "Війна – день 14: Росія йде у дефолт, але продовжує вбивати мирних українців".

Тестова трансляція бойових дій в Україні за 10 березня доступна у матеріалі "Телеграфа": "Війна — день 15: бомбардування України продовжується, а українцям дозволили вбивати окупантів".

Події російсько-української війни 11 березня відбито у матеріалі: "Війна — день 16: окупанти вдарили по Заходу України і тероризують мирних жителів".

Про те, що відбувалося в суботу, 12 березня, можете ознайомитись у статті за посиланням: "Війна – день 17: перші офіційні дані про втрати України та продовження боїв".

Інформація за 13 березня доступна у матеріалі: Війна – день 18: росіяни втрачають війська та вдарили крилатими ракетами по Яворівському полігону.

Події 14 березня можна переглянути у матеріалі: "Війна — день 19: росіяни продовжують бомбардувати міста України, а путін уже побіг на уклін до Китаю".

Про те, що відбувалося 15 березня, можна дізнатися у нашій статті: "Війна – день 20: до росіян повільно приходить прозріння, а окупанти продовжують обстріл мирних міст України".

Інформацію за 16 березня читайте у матеріалі: "Війна – день 21: обстріл театру у Маріуполі, виступ Зеленського у Сенаті та перші деталі мирного договору".

Події 17 березня доступні у матеріалі: "Війна — день 22: світ вимагає від росії припинити війну, але міста України продовжують зазнавати обстрілів".

Події російсько-української війни за 18 березня "Телеграф" розписав у матеріалі: "Війна — день 23: росія майже повністю відрізана від світу, але кривавий терор в Україні не закінчує".

Про те, що відбувалося 19 березня, можна дізнатися у статті: "Війна — день 24: країни формують "антипутинський щит", але окупанти продовжують знущатися з України".

Також ви можете ознайомитися з інформацією за 20 березня у матеріалі: "Війна — день 25: росіяни втрачають перевагу в небі України, але продовжують обстрілювати мирне населення".

Події російсько-української війни за 21 березня доступні у матеріалі: "Війна — день 26: путін готові кинути російських дітей на війну, а росія влаштовує нові провокації та обстріли".

Інформацію за 22 березня читайте у матеріалі: "Війна — день 27: Захід заговорив про системи ППО для України, доки окупанти кидають бомби на українські міста".

Про те, як розвивалася ситуація 23 березня можна дізнатися у трансляції: "Війна — день 28: росія вже втратила в Україні більше, ніж за всі роки в Афгані, але продовжує агресію"

З подіями 24 березня можна ознайомитись у матеріалі:"Війна — день 29: уже минув місяць від початку провального нападу росії на Україну"