Влада Маріуполя назвала кількість загиблих у зруйнованому росією драмтеатрі

Читать на русском
Автор
2053
Драмтеатр у Маріуполі зруйнували російські окупанти
Драмтеатр у Маріуполі зруйнували російські окупанти. Фото facebook.com/mariupolrada.gov.ua

У міськраді підкреслили, що російські окупанти чудово знали, що завдають удару по дітях і мирних жителях

Внаслідок бомбардування Драматичного театру в Маріуполі літаком російських окупантів загинуло близько 300 людей.

Про це повідомляє Маріупольська міськрада із посиланням на слова очевидців. Точного підтвердження саме цієї кількості загиблих наразі немає.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

"На жаль, починаємо цей день з поганих новин. Від очевидців з'явилася інформація про те, що в Драматичному театрі Маріуполя внаслідок бомбардування російським літаком загинуло близько 300 людей. До останнього не хочеться вірити у цей жах. До останнього хочеться вірити, що всім вдалося врятуватися. Але слова тих, хто був усередині будівлі в момент цього терористичного акту, говорять про протилежне", — йдеться у повідомленні міськради.

У міськраді підкреслили, що російські окупанти чудово знали, що завдають удару по дітях та мирних жителях.

"Окупант знав куди б'є. Знав які можуть бути наслідки і все одно бомби впали на місце, яке стало притулком для сотень маріупольців. Не може бути і ніколи не буде пояснення цієї нелюдської жорстокості. Як ніколи і не буде прощення тим, хто приніс до нашої оселі розруху, біль та страждання", — написали в міськраді.

Як повідомлялося раніше, російська авіація завдала удару по будівлі драмтеатру в середу, 16 березня. На той час у будівлі ховалися сотні мирних жителів Маріуполя, переважно жінки та діти.

Судячи з кадрів з місця події, окупанти скинули на будинок потужну авіабомбу, через що будівля перетворилася на руїни. При цьому відомо, що з обох боків будівлі городяни намалювали два великі написи "Діти", щоб уникнути бомбардування. Втім, росіян це не зупинило.

Вранці 17 березня стало відомо, що бомбосховище витримало удар, а тому вже вранці з-під уламків будівлі почали евакуювати наляканих, але все ж таки живих людей.

Точні дані про те, скільки людей загинуло під час бомбардування раніше не повідомлялися.