Війна - день 27: Захід заговорив про системи ППО для України, поки окупанти кидають бомби на українські міста

Читать на русском
Автор
12711
Українські військові 27-ий день поспіль відбивають атаки російських окупантів
Українські військові 27-ий день поспіль відбивають атаки російських окупантів. Фото telegraf.com.ua

Оперативно про головне 22 березня

В Україні розпочалася 27-ма доба протистояння російським окупантам. Українські військові продовжують завдавати ударів по угрупованнях військ ворога, який всіма силами намагається утримати захоплені рубежі. При цьому росіяни здійснюють терор місцевого населення та розкрадають майно українців. Найголовнішими цілями окупантів, як стверджує розвідка, залишаються київський напрямок та місто Маріуполь на Донеччині, однак поки окупанти лише зазнають поразок. А російська влада, усвідомлюючи неспроможність своїх солдатів, вирішила не тільки кинути в м’ясорубку неповнолітніх росіян, а й мобілізувати чоловіків з так званих "ЛНР-ДНР". До речі, сухпайки для російських військових змушують збирати школярів. Тим часом США та інші країни вже почали обговорювати надання Україні протиповітряної оборони великої дальності.

У цій трансляції 22 березня "Телеграф" повідомляє про найважливіші події в Україні. Більш оперативні дані у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 За цю добу українські воїни знищили у Донецькій та Луганській областях близько сотні одиниць живої силиць ворога, кілька десятків одиниць наземної техніки, а також 4 години літа та ракету, повідомляє Генштаб ЗСУ.

22:00 Україна не зможе виграти війну без наступальних озброєнь, зокрема ракет середньої дальності, заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

"Війну не виграти без наступальних озброєнь, без ракет середньої дальності, які можуть бути засобом стримування. У нашому випадку – стримування, а не агресії", — написав він у своєму телеграм-каналі, говорячи про виступ у Chatham House.

У Києві затримано двох посібників російських окупантів, повідомили у МВС України.

21:00 Російські окупанти завдали ракетних ударів по цивільній інфраструктурі міста Павлоград на Дніпропетровщині. Внаслідок обстрілу знищено залізничну станцію Павлоград-2, без жертв не обійшлося.

20:00 Кількість збитих російських літаків перевалила за сотню: ще два "приземлили" на Дніпропетровщині.

Скупчення білоруських військ на кордоні з Україною показали із космосу.

19:00 Північноатлантичний Альянс не відкидає, що Білорусь може приєднатися до російських окупантів і воювати проти України. При цьому білоруська опозиція закликає своїх солдатів цього не робити.

Хакерське угруповання "Anonymous" зламало сайт найбільшого у світі виробника харчових продуктів для малюків — швейцарської компанії Nestle, яка відмовилася припинити торгівлю в росії.

18:00 Над Маріуполем збито сотий літак окупантів.

В Україні за зйомку військової техніки хочуть карати в'язницею.

Президент Польщі Анджей Дуда запропонує НАТО направити в Україну миротворчу місію.

17:00 Незважаючи на те, що загалом в Україні запасів їжі вистачить на кілька років, у деяких містах України, які перебувають у зоні бойових дій, їжі залишилося на 3-4 дні. Про це повідомив радник із гуманітарного реагування Корпусу милосердя в Україні Стів Гордон.

"Українці створили коронавірус, ВІЛ, чуму та Вінні Пуха": у мережі висміяли заяву росіян про біолабораторії в Україні

16:00 У небі над Україною за сьогодні збито вже щонайменше три ракети окупантів.

Також у мережі з'явилося відео, як бійці "Азова" напередодні знищили російський бойовий катер "Раптор".

15:00 Російські окупанти знайшли собі нове джерело "живої сили", після того, як у війні з Україною втратили вже понад 15 тисяч людей. В армію рф наполегливо заманюють аліментників і неплатників кредитів.

У російських магазинах тим часом практично скінчився звичайний офісний папір. Дефіцит виник через застосування санкцій.

14:00 Хочете вірте, хочете ні, але факт — українські військові восьмий раз вдарили по окупантах у Чорнобаївці під Херсоном.

13:00 Прокуратура показала фото наслідків обстрілу з "Градів" Зеленодольська під Кривим Рогом (поряд немає жодних військових об'єктів):

Зеленодольськ обстріл 22 березня
Зеленодольськ обстріл 22 березня

З'явилося свіже зведення Генштабу ЗСУ:

12:00 Міністр оборони України закликав жителів Донбасу скласти зброю та не виступати на боці окупантів: "Всі, хто вже склав зброю, – у безпеці. Ми розберемося з усіма формальностями. Головне – уникнути непоправного та зберегти життя. Якщо ви вчинили злодіяння, але хочете врятуватися, — біжіть. Або здайтеся. Тільки дуже швидко", — сказав Резніков і зазначив, що каяття обов'язково буде враховано.

На журналіста Дмитра Гордона в рф порушили справу за антиросійські висловлювання.

11:00 З'явилися нові дані про втрати росіян в Україні, — за добу у рф вибули з ладу 300 людей, десятки танків, безпілотників, військової техніки.

Ломаченко відмовився від бою з Камбососом та залишається захищати Україну.

Зробити нову "Мрію" в Україні на базі другого недобудованого літака коштуватиме 700 млн. до 1 млрд. доларів США.

10:00 На сьогодні в Україні заміновано понад 80 тисяч квадратних кілометрів території, 14% усієї країни.

У вівторок відкриють три гуманітарні коридори для евакуації:

09:00 Радник голови ОП Михайло Подоляк дав інтерв'ю ВВС, де розповів про головну помилку росії з Україною, дорікнув НАТО і прояснив умову зустрічі путіна з Зеленським. Зібрали головні тези:

Карта бойових дій в Україні виглядає так:

Карта бойових дій Україна 22.03.2022
Карта бойових дій Україна 22.03.2022

21 березня на Житомирщині, внаслідок ворожого обстрілу території Коростенського району, у двох населених пунктах Малинської громади знищено 3 та пошкоджено 10 приватних житлових будинків і 2 господарські споруди.

Наслідки обстрілу Житомирської області у ніч проти 22 березня
Наслідки обстрілу Житомирської області у ніч проти 22 березня
Наслідки обстрілу Житомирської області у ніч проти 22 березня

08:00 Окупанти почали гатити "Градами" по мирним селам Дніпропетровщини, — постраждали населені пункти Зеленодольськ та Мала Костромка під Кривим Рогом.

Прем'єр міністр Ізраїлю Нафтали Бенет доручив спецслужбам підготуватися до його можливого візиту в Україну. Бенет планує провести важливі перемовини про припинення вогню.

07:00 Вже майже традиційна масштабна ранкова повітряна тривога — сирени звучать у Києві, Хмельницькій, Черкаській, Волинській, Запорізькій, Миколаївській, Кіровоградській, Одеській, Дніпропетровській, Харківській, Львівській областях.

З'явилося нове зведення Генштабу ЗСУ. Якщо коротко, українці відбивають атаки, самі контратакують, на тлі чого російські військові дедалі частіше відмовляються виконувати накази керівництва та сотнями дезертують із поля бою.

06:00 Посольство росії у Лондоні пофарбували у кольори українського прапора.

З початку війни Чернігів лишила половина населення, — відкрив мер Владислав Атрошенко.

04:00 США відправляють в Україну нову партію зброї: допомога на суму $800 млн включатиме 100 озброєних безпілотників.

Поставки повинні розпочатися в найближчі кілька днів.

Президент США Джо Байден підтвердив, що російські окупанти використали проти України гіперзвукові ракети, проте кривавий диктатор володимир путін на цьому може не зупинитися.

03:00 Російських диверсантів ловлять не лише в областях України, де точаться бої, а й у віддалених від гарячих точок місцях, зокрема у Закарпатській області.

02:00 Російські окупанти за понад три тижні війни з Україною втратили наступальний потенціал, тому зараз намагаються сформувати хоч якісь резерви та стягнути їх ближче до українських кордонів, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Разом із тим українські війська вибили загарбників з Макарова що під Києвом, а також здійснили контрнаступ на Миколаївському напрямку.

01:00 Збройні сили України знищили "Гради", які обстріляли Зеленодольськ на Дніпропетровщині, а також склад боєприпасів противника, повідомив голова Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко.

00:00 США ведуть постійні переговори з іншими країнами, щоб надати Україні види засобів захисту, зокрема протиповітряної оборони великої дальності дії, заявив представник Пентагону Джон Кірбі, повідомляє CNN.

Російські окупанти наростили свою авіаційну присутність в повітряному просторі України 21 березня, повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ.

Загалом 21 березня силами протиповітряної оборони держави знищено:

  • 1 літак;
  • 2 вертольоти;
  • 6 БпЛА ОТР;
  • крилаті ракети.

Нагадаємо, що окупанти розпочали вторгнення в Україну в ніч на 24 лютого — події перших двох днів "Телеграф" транслював онлайн у матеріалі "Війна: путін намагається взяти Київ, армія Росії зазнає великих втрат в Україні".

Третій день російського вторгнення в Україну – 26 лютого – розписували тут: "Війна – день 3: хроніки боротьби за Україну".

А якою була ситуація 27 лютого – розписали погодинно у статті: "Війна – день 4: путін не очікував, що ми протримаємось так довго. Хроніка боротьби за Україну".

Про події 28 лютого читайте у матеріалі: "Війна – день 5: Україна зазнає бомбардувань, але дає гідну відсіч агресору. Хроніка боротьби за Україну".

Про те, як Україна прожила 1 березня, можна ознайомитись у статті: "Війна – день 6: Україна зустрічає весну під ворожими обстрілами, але впевнено дає відсіч".

Події 2 березня ми розписували у матеріалі "Війна – день 7: війська путіна майже скрізь зупинені та у помсту руйнують міста України".

Інформація за 3 березня доступна у текстовій трансляції: "Війна – день 8: путінські війська перетворюють міста України на руїни, але не можуть просунутися вглиб країни".

А про події 4 березня читайте у матеріалі: "Війна – день 9: росія обстрілює мирні міста, але втрачає техніку пачками".

Також ви можете ознайомитися з інформацією за 5 березня у матеріалі: "Війна — день 10: над росією опускається завіса, ЗСУ збивають літаки, а пілотів беруть у полон".

З даними за 6 березня можна ознайомитися у трансляції: "Війна — день 11: росія втрачає літаки і в помсту бомбить українські міста".

Події 7 березня можна переглянути у матеріалі: "Війна — день 12: нові переговори, жорстокі бої та поява міст-героїв".

Інформація за 8 березня доступна за посиланням: "Війна — день 13: росіяни "вітають" українок із 8 березня бомбардуваннями міст та вбивствами".

Про події 9 березня читайте у матеріалі: "Війна – день 14: росія йде у дефолт, але продовжує вбивати мирних українців".

Тестова трансляція бойових дій в Україні за 10 березня доступна у матеріалі "Телеграфа": "Війна — день 15: бомбардування України продовжується, а українцям дозволили вбивати окупантів".

Події російсько-української війни 11 березня відбито у матеріалі: "Війна — день 16: окупанти вдарили по Заходу України і тероризують мирних жителів".

Про те, що відбувалося в суботу, 12 березня, можете ознайомитись у статті за посиланням: "Війна – день 17: перші офіційні дані про втрати України та продовження боїв".

Інформація за 13 березня доступна у матеріалі: Війна – день 18: росіяни втрачають війська та вдарили крилатими ракетами по Яворівському полігону.

Події 14 березня можна переглянути у матеріалі: "Війна — день 19: росіяни продовжують бомбардувати міста України, а путін уже побіг на уклін до Китаю".

Про те, що відбувалося 15 березня, можна дізнатися у нашій статті: "Війна – день 20: до росіян повільно приходить прозріння, а окупанти продовжують обстріл мирних міст України".

Інформацію за 16 березня читайте у матеріалі: "Війна – день 21: обстріл театру у Маріуполі, виступ Зеленського у Сенаті та перші деталі мирного договору".

Події 17 березня доступні у матеріалі: "Війна — день 22: світ вимагає від росії припинити війну, але міста України продовжують зазнавати обстрілів".

Події російсько-української війни за 18 березня "Телеграф" розписав у матеріалі: "Війна — день 23: росія майже повністю відрізана від світу, але кривавий терор в Україні не закінчує".

Про те, що відбувалося 19 березня, можна дізнатися у статті: "Війна — день 24: країни формують "антипутинський щит", але окупанти продовжують знущатися з України".

Також ви можете ознайомитись з інформацією за 20 березня у матеріалі: "Війна — день 25: росіяни втрачають перевагу в небі України, але продовжують обстрілювати мирне населення".

Події російсько-української війни за 21 березня доступні у матеріалі: "Війна — день 26: путін готовий кинути російських дітей на війну, а росія влаштовує нові провокації та обстріли".