Як налаштувати перехід на літній час на комп’ютерах та телефонах

Читать на русском
Автор
598
Стрілки годинника переводять на одну годину вперед
Стрілки годинника переводять на одну годину вперед

Україна вкотре переходить на літній час

Україна в ніч на 27 березня переходить на літній час, у зв’язку з чим стрілки годинника будуть переведені на годину вперед. Механічний годинник при цьому варто перевести вручну о 3:00, а час на всіх сучасних гаджетах буде переведено автоматично.

Якщо ж на вашому комп’ютері час не перевелося, варто перевірити, чи включена у вас така опція.

На Windows 7 для цього варто клацнути на годиннику на робочому столі та вибрати там пункт "Зміна налаштувань дати та часу".

Після цього у вікні варто натиснути на кнопку "Змінити часовий пояс" і там перевірити, чи варто галочка навпроти пункту "Автоматично переходити на літній час і назад".

У Windows 10 процедура виглядає ще простіше. Необхідно клацнути на годинник на робочому столі, а потім натиснути на пункт "Параметри дати та часу".

Потім варто знайти слайдер "Автоматично переходити на літній час і назад" та переконатися, що він увімкнений.

Якщо подібна проблема виникла на мобільних телефонах на ОС Android, необхідно зайти в "Налаштування" і вибрати там пункт "Загальні налаштування", після чого вибрати пункт "Дата і час" і переконатися, що функція "Автовизначення часу" активна.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як уникнути неприємних наслідків для організму після переведення годинника і як змусити себе і дітей прокидатися на годину раніше.