У путіна озвучили реакцію на мирні пропозиції України

Читать на русском
Автор
15370
Володимир Мединський
Володимир Мединський. Фото twitter.com/KazAkparat

У росії задоволені перебігом переговорів з Україною.

Глава російської делегації на переговорах з Києвом, помічник президента рф Володимир Мединський на наступний день після переговорів у Стамбулі, що проходили 29 березня, зробив кілька заяв.

Мединський зазначив, що Україна у Туреччині вперше зафіксувала свою готовність до виконання низки найважливіших умов для будівництва добросусідських відносин з рф. Також колишній міністр культури росії заявив, що Україна погодилася проводити військові навчання тільки за згодою країн-гарантів, однією з яких є росія. Російський переговорник додав, що рф має принципову позицію щодо Криму та Донбасу (агресор вимагає від Києва визнати російський статус Криму та незалежність так званих "ЛНР" та "ДНР", що українська влада обговорювати відмовляється).

"Україна по суті погодилася на принципові вимоги Росії щодо невступу до НАТО та відмови від розміщення військових баз", — заявив Мединський.

Крім того, представник Кремля знову озвучив пропагандистську байку про те, що Київ розробляв біологічну зброю та проводив геноцид на Донбасі. У Москві знову повідомили, що Україна готувалася напасти на "ДНР" та "ЛНР", і росія була змушена ввести війська, щоб урятувати "республіки".

Раніше Олексій Арестович дав прогноз на тривалість активних боїв в Україні.