Міноборони рф про Київський та Чернігівський напрямки: "Завдання виконані"

Читать на русском
Автор
2402
Українська армія розбила російську колону техніки
Українська армія розбила російську колону техніки. Фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти заявили, що навіть не думали захоплювати великі українські міста.

У середу, 30 березня, на 35-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну в росії відзвітували про виконання всіх "основних завдань" (проте не уточнили — яких саме) на Київському та Чернігівському напрямах.

Про це повідомили у міноборони рф.

Представник міноборони рф Ігор Конашенков заявив, що росія нібито досягла всіх поставлених завдань на цих двох напрямках, зокрема скувала сили ЗСУ в Києві та завдала головного удару на Донбасі. За словами Конашенкова, росія навіть не думала про захоплення великих міст, щоб уникнути втрат серед цивільного населення. Також спікер міноборони рф заявив, що збройним формуванням Києва було завдано поразки.

"На першому етапі спеціальної військової операції, що проводиться Збройними силами Росії на території Донбасу та України, планувалося змусити противника сконцентрувати свої сили, засоби, ресурси та бойову. техніку для утримання великих населених пунктів на цих напрямках, включаючи Київ. Був план скувати ЗСУ на полі бою і без штурму міст, щоб уникнути втрат серед цивільного населення, завдати збройним формуванням Києва такої поразки, яка б не дозволила їм використовувати ці сили на головному напрямку дій російських Збройних сил — на Донбасі. Всі ці цілі були виконані", — заявив Конашенков.

Конашенков не вперше запам’ятався клоунською промовою. Саме він поширював міфи про те, що Україна розробляє біологічну зброю, щоб переносити хвороби до росії за допомогою птахів.

Нагадаємо, про відведення військ рф з-під Києва та Чернігова в Росії заговорили ще 29 березня після переговорів у Стамбулі.