Історія дівчинки, у якої окупант украв телефон, розчулила мережу

Читать на русском
Автор
2848
10-річна Іванка отримала свій телефон назад
10-річна Іванка отримала свій телефон назад. Фото УНІАН

Історія зі щасливим кінцем облетіла інтернет

Військові Збройних Сил України повернули 10-річній дівчинці із Сумської області Іванку мобільний телефон, який раніше вкрали російські солдати на блокпосту.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Чому росії не виграти війну проти України?

Так, розвідувальний підрозділ 93-ї бригади Холодний Яр схопили окупанта з Кантемирівської дивізії, у якого вилучили рожевий мобільний телефон зі стразами. При цьому росіянин запевняв, що телефон належить йому.

Оглянувши гаджет, українські захисники побачили українські номери, підписані "папуля" і "мамуля". Військові почали дзвонити на ці номери і так вийшли на Іванку.

"15 березня ми виїхали всією сім’єю евакуаційним коридором з Тростянця, на той час окупованого. Стояли в колоні, на своїй машині, були злякані, бо за місто йшли бої. Коли стояли в евакуаційній колоні, підійшли військові Росії і сказали віддати всі телефони Я відповіла, що у нас вони всі розряджені До цього ми видалили з телефонів усі месенджери, щоб не давати ворогові будь-яку інформацію., погрожуючи розстрілом. Вони кричали і залякували нас. Говорили, що ми їх знімаємо", — розповіла мама дівчинки.

Історія 10-річної українки зі щасливим кінцем розчулила мережу. Користувачі пораділи, що українським військовим вдалося затримати окупанта та повернути дитині її власність.

При цьому історія облетіла не лише Україну, а й інші країни. Так, за 10-річну Іванку, серед іншого, пораділи й жителі Білорусі.

Раніше "Телеграф" розповідав про 4-річну дівчинку, яка настала на розтяжку, виходячи з Маріуполя, але врятувалася разом зі своєю мамою.