США проголосували за ленд-ліз для України: що це означає

Читать на русском
Автор
5690
Палата представників США підтримала ленд-ліз для України
Палата представників США підтримала ленд-ліз для України. Фото 24 канал

Процедура постачання зброї в Україну тепер значно пришвидшиться

У четвер, 28 квітня, Палата представників США розглянула та проголосувала за закон про ленд-ліз та захист демократії в Україні. Цей документ суттєво спростить постачання зброї для нашої держави.

Про це повідомив голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Підтвердження того, що закон про ленд-ліз підтримали, також з'явилося на офіційному Twitter-акаунті House Press Gallery.

У Палаті представників США після годинних дебатів проголосували 417 голосами за відкриття для України ленд-лізу. Тепер відповідний документ буде передано до Адміністрації Джо Байдена на підпис президенту.

Що змінює ленд-ліз для України?

Як пояснив голова Офісу президента, у тексті документу мова йде про надання президенту США розширених повноважень щодо передачі Україні, або ж надання в оренду оборонних засобів для захисту населення від російських окупантів та інших цілей.

Крім того, завдяки ленд-лізу Білий Дім упродовж 60 днів встановить прискорені процедури для постачання продукції в Україну — мова про озброєння, транспорт, продовольство та іншу допомогу від США.

"Також потрібно розуміти, що ленд-ліз означає впевненість США в перемозі України над росією. Це важлива перемога нашого незламного народу, який зміг об‘єднати навколо себе цивілізований світ у боротьбі з російським злом", — додав Андрій Єрмак.

Варто зазначити, що президент США Джо Байден виступив зі зверненням до України, під час якого пообіцяв фантастичну за масштабами допомогу нашій країні та дуже погані новини для Росії. Ключові тези його виступу — читайте у матеріалі "Телеграфу".