росія не відмовилася від планів на Київ та нові області України: стали відомі подробиці

Читать на русском
Автор
26745
Російська армія
Російська армія. Фото fakty.ua

Під загрозою можуть опинитися Одещина, Миколаївщина та Запоріжжя

Російські окупанти не відмовилися від планів захопити столицю України — Київ. Ба більше, росія мріє створити там нове державне утворення та включити його до свого складу.

Таку думку у середу, 11 травня, під час брифінгу озвучив начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Крім Києва, зазначив представник Генштабу, росіяни можуть намагатися завоювати ще три регіони, аби створити коридор до Придністров'я.

"Імовірними наступними послідовними діями противника ми розглядаємо його спроби щодо взяття під контроль території Одеської, Миколаївської та частково Запорізької областей, створення сухопутного коридору до Придністровського регіону Республіки Молдова, захоплення території центральної України, заволодіння Києвом, інсценування перевиборів до законодавчих та виконавчих органів влади з проведенням до влади проросійських сил, створення нового державного утворення та включення його до складу росії", — повідомив Олексій Громов.

За словами представника Генштабу, до планів противника українські військові готуються і на їхні думки буде серйозна протидія.

Нагадаємо, що на думку радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, росіяни, як і раніше, обговорюють плани щодо ймовірного захоплення столиці. Втім, реального варіанта для проведення подібної операції у ворога немає.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як змінилися вулиці Бучі завдяки горезвісному "руському миру".