Кулеба чітко висловився щодо Криму та Донбасу: "Поступок не буде"

Читать на русском
Автор
13882
Кулеба переконаний, що Україна поверне Крим та Донбас
Кулеба переконаний, що Україна поверне Крим та Донбас. Фото Колаж "Телеграфу"

Голова МЗС переконаний, що росіяни програють у війні

Україна має намір повністю відновити свою територіальну цілісність, тому на жодні поступки російській стороні щодо Криму та Донбасу йти ніхто не буде. Ці території не стануть розмінною монетою у встановленні режиму припинення вогню у війні.

Про це у понеділок, 16 травня, в інтерв'ю телеканалу Bloomberg TV заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Оперативно про війну в Україні читайте у нашому Telegram

За його словами, прагнення України — повне відновлення територій країни, включно з районами Донбасу та Кримським півостровом, які російські окупанти захопили у 2014 році. Тому він відкидає потенційні поступки Росії у цих питаннях, навіть якщо це буде умова припинення вогню.

"Замість того, щоб запитувати, що Україна має зробити для перемир'я, відповідне питання слід адресувати Росії: що має зробити Росія", — зазначив Кулеба.

Він додав, що Україна хоче, аби в її складі залишилися ті території, які їй належать.

Міністр закордонних справ України у Брюсселі на зустрічі з колегами з ЄС висловив упевненість, що Україна зрештою виграє війну проти Росії. А Путіну вже зараз слід думати про те, як "зберегти обличчя".

Нагадаємо, що наприкінці квітня у Великій Британії зробили натяк Україні на те, що їй варто повернути ще й Крим та Донбас. Так, міністр оборони країни Бен Воллес зазначив, що Україна повинна сама вирішувати, що вважати перемогою у війні з росією, але особисто він не зупинявся б на кордонах до 23 лютого 2022 року.

Раніше "Телеграф" повідомляв, в Євпаторії в Криму невідомі облили синьо-жовтою фарбою вхід до будівлі окупаційної "адміністрації", зробивши таким чином прямий натяк окупантам на настрої місцевих жителів.