Денісову звільнили з посади омбудсмена

Читать на русском
Автор
35037
Людмила Денісова
Людмила Денісова

Жодного голосу за відставку Денісової не дали фракції "Європейська солідарність" та "Батьківщина"

Верховна Рада України ухвалила рішення щодо звільнення уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової, відставку якої обговорювали упродовж кількох останніх днів. "За" проголосували 234 народних обранців.

Про це у вівторок, 31 травня, у своєму Телеграм-каналі повідомив депутат фракції "Голос" Ярослав Железняк. Рішення Ради щодо звільнення омбудсмена Денісової з посади підтвердив і член фракції "Європейська солідарність Олексій Гончаренко.

Варто нагадати, що Людмила Денісова перебувала на посаді уповноваженої Верховної Ради з прав людини з 15 березня 2018 року. Згідно з чинним законодавством, строк її повноважень мав сплинути після 5 років роботи.

Також додамо, що напередодні, під час пресконференції, котра проходила у понеділок, 30 травня, Денісова заявила, що, під час чергового засідання парламенту, депутати планують висловити їй недовіру, після чого проголосувати за звільнення.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

"Мені тільки що стало відомо, що за командою президента завтра планують оголосити мені недовіру як уповноваженому Верховної Ради з прав людини", — розповіла вона.

За словами вже колишнього омбудсмена, рішення про її відставку приймалося нібито після наради у президента Володимира Зеленського.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що кількома днями раніше уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова потрапила у скандал через систематичні публікації щодо зґвалтування дітей. Зокрема, журналісти закликали її уникати деталізації у такого роду повідомленнях.