росія націлилася на ще два населені пункти під Сєвєродонецьком (карта)

Читать на русском
Автор
2650
Окупанти постійно обстрілюють Сєвєродонецьк та навколишні міста
Окупанти постійно обстрілюють Сєвєродонецьк та навколишні міста. Фото dw.com

Ворог продавлює на сході, обстрілює по всій лінії фронту

Окупанти намагаються захопити не лише Сєвєродонецьк, а й заблокувати українських військових на його околицях. Після захоплення Тошківки, Устинівки та інших населених пунктів Луганської області ворог намагається атакувати на північ та захід.

Згідно з ранковим зведенням Генштабу ЗСУ, бої йдуть у районі Боровського та Воронового. Сєвєродонецький напрямок, як і Бахмутський для ворога пріоритетні з метою виходу на межі Луганської області.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Від Воронового до південно-східного передмістя Сєвєродонецька – Сиротиного 5 км.

Сєверодонецьк карта бойових дій
Окупанти атакують у бік Сєверодонецька/ Карта Deepstatemap

У бік Слов’янська ворог постійно обстрілює, щоби створити умови для відновлення наступу. Росвійська атакували з РСЗВ біля Нової Дмитрівки, Осинівки, Курульки, Іванівки, Адамівки. Згідно з наявними даними, з цього напрямку частину штабних частин перекинули у бік Сватового.

На Бахмутському напрямку ворог перегрупувався. Окупанти штурмували у бік Вуглегірської ТЕС. Українські воїни відбили ворога, також зупинили наступ у напрямку з Молодіжного на Катеринівку.

Карта боїв на Бахмутському напрямку
Карта боїв на Бахмутському напрямку

У бік Краматорська, Авдіївки, Новопавлівки, Запоріжжя ворог обстрілює населені пункти та позиції українських військ з артилерії та авіації, намагається не допустити перекидання українських військ на інші напрямки.

На півдні намагається атакувати, щоб стримати наступ — обстрілювали з РСЗВ та артилерії у Таврійському, Шевченковому, Квітневому, Киселівці. Останній населений пункт українські військові зайняли нещодавно, про що повідомив радник голови ОП Олексій Арестович. Також ворог атакував із повітря біля Білої Криниці.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що після захоплення Тошківки росія наступає також у бік Лисичанська. Згідно з картами бойових дій, росія може загрожувати місту вже найближчими днями.