росія наступає на Лисичанськ — рахунок йде на дні: свіжі карти боїв в Україні

Читать на русском
Автор
10264
Українські військові мужньо борються на півдні та на сході
Українські військові мужньо борються на півдні та на сході. Фото Колаж "Телеграфу"

Ворогу, згідно з наявними даними, вдалося просунутися за декількома напрямками

Російські війська просуваються у бік Лисичанська з півдня, після захоплення Тошківки та низки населених пунктів. Така атака не дозволить українським захисникам використати Сіверський Донець як перепону для окупантів з боку Сєвєродонецька. Напад на Лисичанськ та його околиці очікується найближчого тижня, зазначають в Інституті вивчення війни, загроза може загостритися вже найближчими днями.

Дослідники заявили, що такий наступ — невдача для української оборони на цій ділянці, але щоб захопити Лисичанськ, рф знадобляться затяжні бої, подібні до ситуації з Маріуполем і Сєвєродонецьком.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

На півдні також не все гладко, східний берег річки Інгулець може бути знову захоплений росіянами. У бік Слов’янська окупанти дедалі частіше призупиняють операції, оскільки захоплення Сєвєродонецька для них є пріоритетнішим.

Карта бойових дій в Україні 22 червня 2022
Карта боїв в Україні

Схід України

Ситуація навколо Сєвєродонецька: війська ворога найближчими днями можуть напасти на Лисичанськ, оскільки захопили кілька населених пунктів на південний схід від Сєвєродонецька. При цьому українські військові, ймовірно, не підпускають росвійська до східного берега Дінця, відбивши штурм у передмісті Сиротиного та Воронового. Бої на заводі "Азот" продовжуються.

Карта бойових дій Донбас 22 червня 2022
Карта боїв на сході

Населені пункти вздовж траси на Лисичанськ із Бахмута продовжують штурмувати окупанти. За даними дослідників, вони захопили Врубівку, яка примикає до траси. рф намагається перерізати шляхи комунікацій українських військових.

Карта бойових дій Сєвєродонецьк 22 червня 2022
Карта боїв навколо Сєвєродонецька

росія все частіше призупиняє атаки з боку Ізюму на Слов’янськ, віддаючи військову перевагу Сєвєродонецьку. Окупанти безуспішно штурмують Богородичне та Долину. Росвійська навіть перемістили кілька штабних частин на околиці Сватового та Хорошого (30-40 км від Сєвєродонецька та Попасної). На думку дослідників, це може вразити на майбутнє переміщення частин на Сєвєродонецький напрямок. Сватове використовують як перегінний пункт російських сил для наступу на Сєвєродонецьк.

Харків

Великих атак не було, але росіяни намагаються перешкодити українським контрнаступам на південний схід та північний схід від Харкова. Повідомляється про бої за 60 км від Харкова на південний схід.

Карта бойових дій Харків 22 червня 2022
Карта боїв навколо Харкова

Південь України

Ворог міг відбити східний берег річки Інгулець — дослідники зробили такий висновок з повідомлень про обстріл українських позицій на запалі річки, а також геолокації ударів українських Сил оборони по російських загарбниках у районі Андріївки. (Ред — на карті зазначено — це східний берег річки).

Андріївка на карті
Андріївка на карті знаходиться майже на межі трьох областей

На рубежах Херсонщини, Миколаївщини, Дніпропетровщини ворог обладнує позиції.

Карта бойових дій Херсон Миколаїв 22 червня 2022
Карта боїв на півдні України

Раніше "Телеграф" писав, що українські військові на півдні не лише успішно атакують у бік Херсона, а й рознесли частину сил окупантів на острові Зміїному. Тим часом назвали нову цифру загиблих у Маріуполі. Вона є орієнтовною, оскільки повністю оцінити масштаби руйнувань неможливо. Йдеться про 50 тисяч смертей.