Скільки людей убили росіяни у Маріуполі: мер міста назвав страшну цифру

Читать на русском
Автор
8672
Маріуполь
Маріуполь. Фото Відкриті джерела

Мер Маріуполя розповів, скільки людей загинули через російські обстріли

Під час облоги Маріуполя від російських обстрілів та бомбардувань могло загинути до 50 тисяч мирних жителів.

Про це розповів міський голова Вадим Бойченко у програмі "Орестократія" шеф-редактора OBOZREVATEL Ореста Сохара.

За його словами, під час нацистської окупації міста в 1941-1943 роках загинуло близько 10 тисяч мирних жителів, а за перші два місяці вторгнення росії там було вбито щонайменше 22 тисячі людей.

Бойченко зазначив, що ця оцінка є "обережною цифрою", оскільки масштаби руйнувань, заподіяних російськими окупантами дають підстави вважати, що реальна кількість може бути набагато вищою.

"Тобто ми виключно сьогодні говоримо про 22 тисячі, тому що це така оптимістична, на жаль, цифра. Але це цифра, яка вдвічі більша, ніж фашисти вбили за два роки окупації", — сказав він.

За оцінками мера, кількість загиблих у місті може становити від 40 до 50 тисяч осіб, проте для підтвердження цієї інформації необхідно мати можливість бачити, що відбувається у Маріуполі. Водночас Бойченко каже, що окупанти намагаються ретельно приховувати інформацію про загиблих, і якщо спочатку вони залучали місцевих мешканців до робіт з розбору завалів, то тепер вони роблять це самостійно.

"Місцеве населення інформувало нас про це, і ми говорили про це. Їх це дратувало і лякало", — додав він.

Як повідомлялося раніше, у Маріуполі окупанти заборонили говорити українською мовою, а "наслідками" лякають навіть дітей.

Також у місті погана ситуація із санітарією — гори сміття лежать просто вздовж вулиць, що викликає загрозу серйозної екологічної та епідеміологічної катастрофи.