В Україні оголосили мегазбір коштів на покупку Байрактарів - як допомогти

Читать на русском
Автор
11032
Ігор Лачен та Сергій Притула відкрили новий збір Новина оновлена 23 червня 2022, 08:10
Ігор Лачен та Сергій Притула відкрили новий збір. Фото Колаж "Телеграфу"

Планується закупити одразу три "Байрактари" для Повітряних сил ЗСУ

За майже чотири місяці з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну тисячі, якщо не мільйони українців зайнялися волонтерством. Одним із найвідоміших діячів на цій ниві став шоумен Сергій Притула, — а в середу, 22 червня, він вирішив вийти на новий рівень допомоги Збройним силам України, і разом із блогером Ігорем Лаченом оголосив збір на одразу три ударні безпілотники Bayraktar.

Проект назвали "Народний Байрактар", і всього на нього потрібно зібрати $15 мільйонів (в еквіваленті близько півмільярда гривень).

"Сума гігантська, але якщо навалимося всі разом, — і люди, і бізнес, — то цю суму ми зберемо", — каже Притула.

За його словами, договір про майбутню купівлю вже укладено, а після завершення угоди безпілотники планують передати Повітряним силам ЗСУ для захисту України від агресора.

"Це — історична подія. Українці зможуть зібрати на пряму, невідворотну і жорстоку смерть русні. Такого сучасна історія ще не зазнавала", — додає Лачен.

Зробити свій внесок можна всіма зручними способами — через монобанк, ПриватБанк, PayPal, навіть криптовалютою.

Неймовірний факт, що за перші ж три години зборів вдалося зібрати вже 20 мільйонів гривень, і є час до наступної середи, 29 червня, щоб зібрати ще 480 млн. грн.

Допоможе навіть невеликий внесок у спільну справу.

Переказати гроші можна на рахунки Лачена:

Або у фонд Притули:

Варто додати, що лише за одну добу волонтер і телеведучий Сергій Притула за участі блогера Ігоря Лаченкова (Лачена) зібрали нечувану суму у 336 мільйонів гривень, якої вистачить на два "байрактара". Враховуючи амбітну ціль збору у 500 мільйонів гривень, українцям лишилося зібрати на останній, третій "байрактар" лише 134 мільйони гривень.