Україна проведе переговори з росією щодо зерна, - джерело розповіло про дату та місце

Читать на русском
Автор
3090
В українських портах заблоковано 22 мільйони тонн зерна
В українських портах заблоковано 22 мільйони тонн зерна. Фото informer.od.ua

Зустріч у чотиристоронньому форматі може відбутися вже наступного тижня

Наступного тижня у Стамбулі мають відбутися перемовини щодо розблокування українських портів та вивезення зерна. Очікується участь представників Туреччини, ООН, рф та України, повідомило "Телеграфу" джерело у Кабінеті міністрів.

"Ми готуємось. Зустріч не відбудеться без нас, але імена представників ще невідомі", — зазначив співрозмовник видання.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Тема продовольчої кризи через блокування росією українських портів зараз одна з найбільш важливих, про яку говорять світові лідери. Позавчора президент Туреччини провів телефонну розмову з генеральним секретарем ООН Гуттерешем, а вчора — з премьер-міністром Британії Борисом Джонсоном щодо вивезення зерна.

Раніше з’являлася інформація, що зустріч щодо портів може пройти без України, але співрозмовники видання чітко відповідають, що цього не буде. Конкретна дата перемовин наразі невідома.

Варто зазначити, що у середу відбулись переговори між Туреччиною та росією щодо проблеми українських портів та вивозу зерна. Турецькі представники заявили, що було досягнено певного прогресу.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що намір організувати переговори для створення "зернового коридору" з України по Чорному морю взялася Туреччина. Зустріч у чотирьохсторонньому форматі запланована наступного тижня, на ній головуватиме президент Туреччини Реджеп Ердоган.